Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Ξέχασε» το νομοσχέδιο διάλυσης των νοσοκομείων

Δεν είπε κουβέντα στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του για την Υγεία, για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή

Την τακτική «στρίβειν διά του αρραβώνος» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματός του, με το βαρύγδουπο τίτλο «Υγεία για όλους στον 21ο αιώνα», που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξέχασε εντελώς ότι αυτή τη στιγμή ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή που διαλύει τα νοσοκομεία και δεν έκανε ούτε μια αναφορά σε αυτό, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΝΔ.

Ετσι λοιπόν ο Κ. Καραμανλής αντιπαρήλθε την τοποθέτηση απέναντι στο νομοσχέδιο με αναφορές στη «διαφθορά, που συνδέεται με ένα άλλο φαινόμενο, που λέγεται διαπλοκή» και στη συνέχεια άρχισε να περιγράφει τα κακώς κείμενα στη δημόσια υγεία με στοιχεία που είχε παρουσιάσει το κόμμα του και πριν από χρόνια. Και βέβαια η έλλειψη τοποθέτησης και κριτικής στο αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο της κυβέρνησης φανερώνει τη σύμπλευση της ΝΔ με τις βασικές επιλογές του υπουργείου Υγείας. Βέβαια, στη Βουλή η ΝΔ καταψήφισε το νομοσχέδιο για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Η κριτική του Κ. Καραμανλή είχε και στοιχεία απαξιωτικά για το εναπομείναν δημόσιο σύστημα με εκφράσεις του τύπου «η Ελλάδα είναι η χώρα που συντηρεί το ακριβότερο και, συνάμα, το χειρότερο σύστημα υγείας στην Ευρώπη». Αναφέροντας στατιστικά στοιχεία -που είναι πραγματικά- ο Κ. Καραμανλής είπε «ότι αρκούν για να καταρρίψουν το, υποτιθέμενο, κοινωνικό προσωπείο που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση» και ότι οι «Ελληνες δεν εμπιστεύονται το ΕΣΥ».

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να αποδείξει ότι η φιλελεύθερη επιλογή «έχει βαθύ κοινωνικό περιεχόμενο».

Για τα ναρκωτικά

Την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και θεραπείας, όσο και στο επίπεδο της καταστολής, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες στη συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα τα ναρκωτικά.

«Επιβάλλεται να είμαστε αμείλικτοι και δεν είμαστε», είπε ο Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στο ζήτημα της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και υπογράμμισε ότι «οι διωκτικές αρχές πρέπει να είναι σκληρές» και «η δικαιοσύνη καταπέλτης». «Πρέπει να αλλάξει συνολικά η νοοτροπία αντιμετώπισης του προβλήματος», είπε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του και τόνισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση το τρίπτυχο πρόληψη - απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη δράση σε μια σειρά από τομείς, όπως οι ένοπλες δυνάμεις, οι φυλακές, το Διαδίκτυο. Ειδικότερα, σημείωσε πως οι χρήστες ουσιών δε θα πρέπει να φυλακίζονται μαζί με τους εμπόρους ναρκωτικών και τους άλλους φυλακισμένους του ποινικού δικαίου.

«Πρέπει να είναι πολύ σκληρή η καταστολή», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και στα πλαίσια αυτά πρότεινε τη δημιουργία ειδικών παραρτημάτων δίωξης ναρκωτικών, σε κάθε αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ