Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και τα ΚΤΕΟ σε ιδιώτες

Η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει τώρα και τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ), με ετήσια έσοδα άνω των 9 δισ. δρχ.

Την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ ανήγγειλε χτες, μιλώντας σε ημερίδα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάη θα καταθέσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, με προοπτική τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ να λειτουργήσουν μέσα στο 2001. Ο υπουργός μίλησε για αναμόρφωση του συστήματος διενέργειας των τεχνικών ελέγχων, για αναβάθμιση των ΚΤΕΟ και για τη θέσπιση αυστηρότερου συστήματος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, σε πρώτη φάση στο θεωρητικό μέρος.

Στην ημερίδα μίλησε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ι. Μανιάτης, ο οποίος είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρούνται μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των ΚΤΕΟ, όσον αφορά τα ποσοστά απόρριψης ή έγκρισης των ΙΧ. Αυτό το πρόβλημα, κατά τον γ.γ. του υπουργείου θα λυθεί με τη μηχανοργάνωση των ΚΤΕΟ και την αυτοματοποίηση των τεχνικών ελέγχων, με την εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στα ΚΤΕΟ, η κυβέρνηση χρόνια τώρα μεθοδεύει την υποβάθμιση και απαξίωση των κρατικών κέντρων τεχνικού ελέγχου, ακριβώς επειδή στόχος της είναι περάσουν σε χέρια ιδιωτών ετήσια έσοδα διπλάσια των εννιά δισ. δραχμών, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 50% των οχημάτων της Αττικής και το 35% της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ελεγχθεί ούτε μια φορά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ