Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το Φλεβάρη οι αυξήσεις του ΟΤΕ

Προς τα τέλη του μήνα αναμένεται να εφαρμοστούν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ, που προβλέπουν τιμή αστικής μονάδας στις 10,5 δρχ./λεπτό (από 9 που είναι σήμερα) και αύξηση του πάγιου μηνιαίου τέλους από 2.400 δρχ. στις 2.800.

Η εποπτεύουσα τον κλάδο Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συνέταξε κανονιστική πράξη, που καθορίζει το χρόνο εφαρμογής των τιμολογίων που ανακοινώνει κάθε εταιρία. Η ΕΕΤΤ βασίστηκε στο νόμο «περί απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών», που ορίζει ότι οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες με ποσοστό διασύνδεσης στη χώρα άνω του 25% έχουν «δεσπόζουσα θέση» στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ αποφάσισε για αυτές τις εταιρίες να μεσολαβούν 45 ημέρες από την ημέρα της κοινοποίησης των νέων τιμολογίων τους μέσω της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μέχρι την εφαρμογή τους. Στις «δεσπόζουσες» εταιρίες σήμερα ανήκει μόνο ο ΟΤΕ και τα νέα του τιμολόγια ανακοινώθηκαν μέσα Γενάρη.

Οι εταιρίες που δεν έχουν «δεσπόζουσα θέση» θα μπορούν να εφαρμόζουν τα νέα τιμολόγιά τους, μετά από 30 μέρες από τη δημοσιοποίησή τους αν προβλέπονται αυξήσεις και μετά από 7 αν προβλέπονται μειώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ