Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνειδητή διαστρέβλωση

Είναι γνωστή και προσφιλής μέθοδος στον αστικό Τύπο η τακτική της διαστρέβλωσης των λεγόμενων κάποιου, αποσπώντας μια - δυο φράσεις από μια ολόκληρη δήλωση και παρουσιάζοντάς τες αποκομμένες έτσι ώστε να δημιουργούν την αντίθετη ακριβώς θέση από αυτό που λέει η ίδια η δήλωση. Αυτή τη γνωστή μέθοδο ακολουθεί η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο χτεσινό της φύλλο, στα ρεπορτάζ για τις φοιτητικές εκλογές: Φιλοξενεί έξι δηλώσεις φοιτητριών και φοιτητών, ανάμεσά τους και δυο φοιτήτριες από την Πανσπουδαστική ΚΣ και από όλες τις δηλώσεις επιλέγει αποσπάσματα τέτοια που να λένε ότι «οι φοιτητές είναι απογοητευμένοι», «έχουν σιχαθεί τις εκλογές και δεν περιμένουν ότι μπορεί να βγει κάτι από αυτές» κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζει τις φοιτήτριες της ΠΚΣ να σπέρνουν με τις δηλώσεις τους απαισιοδοξία ότι τάχα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και να δικαιολογούν, στο όνομα της απογοήτευσης των φοιτητών, την αποχή!

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΠΚΣ μέσα στις σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ ήταν οι πρώτες και οι μόνες την τελευταία δεκαετία που κατήγγειλαν τον εκφυλισμό που έχουν επιφέρει στο φοιτητικό κίνημα οι δυνάμεις που κυριαρχούν σε αυτό, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ. Δε μίλησαν γενικά κι αόριστα για μια απογοήτευση, αλλά για συγκεκριμένες πρακτικές των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που έχουν οδηγήσει τους συλλόγους να μη λειτουργούν, που δε συγκροτούν τα ΔΣ, που αποφασίζουν μόνες τους χωρίς τη γνώμη των φοιτητών κ.ο.κ. Ποτέ όμως δεν έμειναν στην περιγραφή αυτής της κατάστασης και των ενόχων. Πάντα καλούσαν και καλούν τους φοιτητές να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος στα δικά τους χέρια, να απομονώσουν τις δυνάμεις του εκφυλισμού και να ζωντανέψουν τους συλλόγους και τα συλλογικά τους όργανα. Και τις εκλογές τις βλέπουν ενταγμένες μέσα σε αυτή τη διαδικασία, ως ένα βήμα στην κατεύθυνση αλλαγής των αρνητικών συσχετισμών, ως βήμα μπροστά για την οργάνωση του κινήματος.

Οταν όμως από μια τέτοια ανάλυση αποσπάς μια - δυο ατάκες περιγραφής της κατάστασης και αποσιωπάς όλα τα υπόλοιπα για τους ενόχους και για τη διέξοδο, τότε διαστρεβλώνεις και προβοκάρεις. Στην περίπτωση της εφημερίδας «Δημοκρατία» δε, φαίνεται ότι η διαστρέβλωση και η προβοκάτσια είναι συνειδητή, αφού χτες οι φοιτήτριες της ΠΚΣ διάβασαν στην εφημερίδα εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές που στην πραγματικότητα έκαναν... Φαίνεται αυτά που είπαν στην πραγματικότητα, δεν άρεσαν στην εν λόγω φυλλάδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ