Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ε, όχι και επιβράβευση της καταστολής!

Γρηγοριάδης Κώστας

«Η πρότασή μας για συνάρτηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με την αξιολόγησή τους, η επιμονή μας για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, η οριστική εφαρμογή του νόμου για το άσυλο και η ιδέα μας για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών»! Η παραπάνω δήλωση για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, ανήκει στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκο.

Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί ότι παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός στο φοιτητικό κίνημα και ότι η ΔΑΠ κρατάει την πρώτη θέση. Ομως για επιβεβαίωση μιλάει κάποιος όταν επιβραβεύεται, όταν αυξάνεται κλπ. Η ΔΑΠ στις φετινές εκλογές στα πανεπιστήμια έπεσε σε ψήφους και ποσοστό, ενώ σε ψήφους είχε πέσει και πέρσι καταφέρνοντας ίσα ίσα να μην εμφανίσει διακριτή πτώση ποσοστού. Αρα δεν μπορεί να επαίρεται ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ότι οι φοιτητές επιβραβεύουν την κατασταλτική πολιτική στα πανεπιστήμια...

Πολύ δε, περισσότερο που όταν οι ΔΑΠίτες πάνε να προσεγγίσουν φοιτητές για να τους πείσουν να ψηφίσουν την παράταξή τους, δε λένε στους φοιτητές «ψηφίστε μας γιατί θα σας κάνουμε να ξεχάσετε το άσυλο και θα σας φέρουμε αστυνομία στις σχολές»... φροντιστηριακές σημειώσεις, εκδουλεύσεις, ρουσφέτια τάζουν για να μαζέψουν ψήφους ή στην καλύτερη περίπτωση συγκεντρώνουν ψήφους «προσωπικούς», «της παρέας».

Θέλουν όμως να καλλιεργήσουν το βαθύ συντηρητισμό τους στις νεανικές συνειδήσεις. Και εκεί στοχεύουν δηλώσεις σαν αυτή του Α. Παπαμιμίκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ