Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επίθεση αφορά μαζί Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Παρεμβάσεις στη Βουλή χτες. Σε περιστατικό «ρατσιστικής βίας» προσπαθούν να υποβιβάσουν το μακελειό τα άλλα κόμματα

Τη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα καταδίκασαν χτες στη Βουλή με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ο Γ. Λαμπρούλης κάλεσε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τόνισε ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η βαρβαρότητα που υφίστανται οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι συνώνυμο του καπιταλιστικού συστήματος.

Προκλητικός ήταν ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος δεν είδε καμιά κυβερνητική ευθύνη για το μακελειό, «λεοντάρισε» ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί «με απόλυτη αυστηρότητα» και κατέληξε λέγοντας ότι «το ΕΣΥ προσφέρει τις υπηρεσίες του με σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Μετά το συμβάν 34 υπήκοοι τρίτων χωρών φιλοξενούνται σε μονάδες του ΕΣΥ»... Δηλαδή, η κυβέρνηση τους κάνει και τη χάρη που τους περιθάλπει στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ θα έπρεπε να τους αφήσει να πάνε σαν το σκυλί στ' αμπέλι! Με τέτοιες αντιλήψεις τροφοδοτείται η εργοδοτική επιθετικότητα στην περιοχή, αλλά και το αντιμεταναστευτικό μίσος, που ταΐζει τη Χρυσή Αυγή.

Η Δ. Μανωλάκου προειδοποίησε ότι «αν σήμερα σημειώνονται δολοφονικές επιθέσεις σε εργάτες μετανάστες, αύριο με την πολιτική που ακολουθείται θα επεκταθούν και στους Ελληνες απλήρωτους εργάτες».

Ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης στη Μανωλάδα είναι η κυβέρνηση, τόνισε στην παρέμβασή του ο Χρ. Κατσώτης, λέγοντας ότι η φιλοεπιχειρηματική πολιτική της κυβέρνησης και το μίσος κατά των εργατών και των αγώνων τους, οδηγεί σε εγκλήματα όπως αυτό της Μανωλάδας.

Η κυβέρνηση, είπε, γνωρίζει χρόνια τώρα τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στη Μανωλάδα και όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά αντίθετα, με το μίσος που βγάζει καθημερινά για τους εργάτες, άσπρους και μαύρους, ενίσχυσε την εγκληματική στάση και δράση των τσιφλικάδων και των υποτακτικών τους. Ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να βάλουν στο γύψο το λαό και υπενθύμισε την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών, τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και τις απειλές για φυλάκιση των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα άλλα κόμματα

«Πρωτοφανής και επονείδιστη» χαρακτήρισε την επίθεση σε βάρος των μεταναστών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ξεχνώντας» ότι αντίστοιχα περιστατικά είχαν αποκαλυφθεί πολλές φορές μετά το 2008, χωρίς η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές να πάρουν κανένα μέτρο. Ο Σ. Κεδίκογλου αρκέστηκε σε ανέξοδες διαπιστώσεις και διαβεβαιώσεις ότι «αυτή η ενέργεια είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων και η αντιμετώπισή της από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεση και υποδειγματική».

Σαν μεμονωμένη ενέργεια «κάποιων κακών εργοδοτών» είδε την επίθεση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, για να μη στενοχωρήσει το ακροατήριο στο οποίο μίλησε χτες, την Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών. Πρόσθεσε ότι το γεγονός είναι «δυσάρεστο και ανησυχητικό» και ότι «μας γυρνάει σε άλλες εποχές και τόπους», πέφτοντας από τα σύννεφα για την αγριότητα και την επιθετικότητα που γεννάει ο σάπιος καπιταλισμός.

«Ακραία βία» και «ρατσιστική ενέργεια» διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ για να αποπροσανατολίσει και προκλητικά παραδίδει μαθήματα αστικού Εργατικού Δικαίου, λέγοντας ότι «η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών που δεν έχουν χαρτιά, εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο, γίνεται με ευθύνη των εργοδοτών και δεν αποτελεί άλλοθι, σύμφωνα με το νόμο, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και πολύ περισσότερο για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας»!

«Απόκρουση της βίας και του ρατσισμού» ζητάει η ΔΗΜΑΡ και καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει χωρίς καθυστέρηση. «Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια» λένε και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Εμετική είναι τέλος η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Αφού για τους τύπους καταδικάζει στα λόγια τους πυροβολισμούς, στη συνέχεια πέφτει σε αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει όσους εντελώς παράνομα δίνουν δουλειά σε λαθρομετανάστες, στερώντας το ψωμί από χιλιάδες ελληνικές οικογένειες (...) Το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε στη σημερινή οικτρή κατάσταση, με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να πλημμυρίζουν τη χώρα, είναι απολύτως υπεύθυνο για τα γεγονότα της Μανωλάδας (...) Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα: Αμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών! Οριστικό τέλος στην παράνομη εργασία των αλλοδαπών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ