Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΕ - ΟΤΕ
Υπέγραψαν Σύμβαση για διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Η εφαρμογή της ξεκινά από τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα

Στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που θα επιβληθεί αρχικά στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, κατέληξαν με υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) η διοίκηση του ΟΤΕ και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που συγκροτούν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, με βάση τη νέα ΕΣΣΕ διάρκειας 20 μηνών, όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ «το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων στα μεγαλύτερα καταστήματα του ΟΤΕ υπολογίζεται πλέον με βάση το σύνολο των ωρών εργασίας σε επίπεδο τριμήνου. Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται από 3 έως 9 ώρες ημερησίως, με το πρόγραμμα εργασίας να είναι μηνιαίο. Στην περίπτωση μειωμένης ή αυξημένης εργασίας, οι τυχόν επιπλέον ή λιγότερες ώρες εργασίας θα συμψηφίζονται με αντίστοιχα μειωμένη ή αυξημένη εργασίας εντός του ίδιου τριμήνου». Προβλέπεται, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι δε θα εργάζονται με διακεκομμένο ωράριο τρεις μέρες τη βδομάδα.

Η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ επιβεβαιώνει τον αντεργατικό της ρόλο, καθώς μετά την επαίσχυντη ΣΣΕ που υπέγραψε για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, δίνει τώρα και νέο συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματά τους, βάζοντας την υπογραφή της στο νέο ωράριο της εκμετάλλευσης. Ωράριο που κυριολεκτικά θα κάνει λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων, σμπαραλιάζοντας την υγεία και την προσωπική - οικογενειακή τους ζωή.

Αλλωστε, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν κρύβει λόγια καθώς όπως υπογραμμίζει «η ΕΣΣΕ αυτή αποδεικνύει την προσήλωση της διοίκησης και των εργαζομένων στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας...». Η εφαρμογή δε, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας θα ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, την 1η Μάη, μέρα τιμής και αγώνα για την εργατική τάξη!

Τα εγκληματικά σχέδια της εργοδοσίας που πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή είχε καταγγείλει καιρό πριν η ΕΣΚ - ΟΤΕ (παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της ένα χρόνο πριν υπογράμμιζε χαρακτηριστικά: «Η Διοίκηση του ΟΤΕ έχει βάλει στο στόχαστρό της, την πλήρη και σταθερή εργασία. Θέλει στην πράξη, με πρόσχημα το 35ωρο της ΣΣΕ, να εφαρμόσει την πλήρη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή, ο εργοδότης να αποφασίζει και να ορίζει πόσες ώρες (7- 9 -10) ημερησίως και πότε θα δουλεύει ο εργαζόμενος (σπαστό ωράριο με διπλή προσέλευση, κυλιόμενο με διαφορετική ώρα προσέλευσης - αποχώρησης ο καθένας). Θέλουν φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα να τους διαχειρίζονται με το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ