Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Αμεση απάντηση από την εργατική τάξη

Δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΚΚΕ, σε Μανωλάδα, Αττική και Γιάννενα

ΜΑΝΩΛΑΔΑ
ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Αμεση ήταν η απάντηση της εργατικής τάξης της χώρας στη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν προχτές στη Μανωλάδα της Ηλείας μεγαλοεπιχειρηματίες παραγωγοί φράουλας σε βάρος εργατών γης, πυροβολώντας εν ψυχρώ περίπου 200 από αυτούς επειδή ζητούσαν δεδουλευμένα έξι μηνών, ρίχνοντας αιμόφυρτους στο έδαφος και τραυματίζοντας σοβαρά περισσότερα από 35 άτομα.

Χτες το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας, εργάτες - Ελληνες και μετανάστες - από όλη την περιοχή αλλά και διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου διαδήλωσαν ενάντια στην ανάπτυξη που, «βουτηγμένη» στο αίμα και το ξεζούμισμα ολόκληρης της εργατικής τάξης, επιτρέπει στους μεγαλοεργοδότες να εκμεταλλεύονται στυγνά τους εργάτες χωρίς κανένα απολύτως φραγμό που φτάνει μέχρι τις ένοπλες δολοφονικές επιθέσεις. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου Κεφαλονιάς Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε πολλές πόλεις.

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής οργάνωσε πικετοφορίες και εξορμήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο, συγκεκριμένα σε: Κερατσίνι, Νίκαια Πέραμα, Κορυδαλλό και Ρέντη, Ν. Ιωνία, Χαλάνδρι, Ν. Κόσμο, Αμπελόκηπους, Τουρκοβούνια, Σεπόλια, Κολωνό, Γαλάτσι, Καισαριανή, Ζωγράφου, Βύρωνα και Ηλιούπολη, Πετρούπολη, Ιλιον, Αγίους Αναργύρους, Αγ. Βαρβάρα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Μενίδι, διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

ΜΑΝΩΛΑΔΑ
ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Επίσης, δυναμική κινητοποίηση έκανε το ΚΚΕ και στα Γιάννενα.

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός»!

Μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Μανωλάδας, ο Δημ. Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου Κεφαλονιάς Ζακύνθου του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο νόμος του καπιταλιστή "φραουλά" επικρατεί εδώ στη Μανωλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ηλείας και Νοτιοδυτικής Αχαΐας. Σε συνθήκες που θα τις ζήλευε ακόμα και η κυρίαρχη τάξη του δουλοκτητικού τρόπου παραγωγής, με εξευτελιστικό μεροκάματο και με διαμονή σαν τα ζωντανά σε τρισάθλια παραπήγματα - για τα οποία μάλιστα πλήρωναν και νοίκι, τ' αδέλφια μας οι εργάτες γης, μετανάστες εδώ απ' τις μακρινές πατρίδες τους εξαιτίας του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, με τη σκληρή δουλειά τους, ήλιο με ήλιο χωρίς κανένα δικαίωμα και έχοντας από πάνω τους τα τσιράκια, τους επιστάτες και όλον τον τρομοκρατικό μηχανισμό των αφεντικών τους, εξασφάλισαν -χρόνια τώρα- μεγάλα κέρδη στους φραουλάδες καπιταλιστές και τα άλλα κοινωνικά παράσιτα. Αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός κι αυτό το μέλλον επιφυλάσσει για όλη την εργατική τάξη».

«Αυτή η κατάσταση, δεν πάει άλλο, καθώς το κακό παράγινε εδώ στη Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της φράουλας και τα κοπέλια τους. Τους προειδοποιούμε ότι ανοίγουν μεγάλους λογαριασμούς με το ΚΚΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το λαό. Η επίθεση στους εργάτες γης μετανάστες, είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, στο κίνημά της, στην πρωτοπορία της. Οι μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας είναι τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, άρα είναι μαζί μας κι είμαστε μαζί τους. Ενώ απέναντί μας είναι οι καπιταλιστές και οι μπράβοι τους, όλοι όσοι τους παρέχουν στήριξη και ανοχή (κράτος, μηχανισμοί, πολιτικές δυνάμεις). Η στάση του καθενός στο ζήτημα αυτό, είναι λυδία λίθος για την ποιότητά του, για το ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το ΚΚΕ καλεί το λαό στην πιο πλατιά έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους αλλοδαπούς εργάτες γης. Η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και οι μικρομεσαίοι αυταπασχολούμενοι να βγάλουν συμπεράσματα απ' την πείρα τους και να έρθουν με το ΚΚΕ, στη λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία, για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος, όπου η γη θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, δρόμος που συμφέρει, εκτός από τους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες. Κάτω απ' την ίδια σημαία, τη σημαία που κράτησε ψηλά και ο Νίκος Μπελογιάννης απ' τη γειτονική Αμαλιάδα, συνεχίζουμε, προχωράμε και θα κινήσουμε!» σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Είχε προηγηθεί δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Μανωλάδας, με τους διαδηλωτές να κρατούν στα χέρια τους τις κόκκινες σημαίες του Κόμματος και να φωνάζουν συνθήματα: «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα σε όλη την Ελλάδα και στη Μανωλάδα», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ για κοινωνία άλλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ