Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Αναθεώρηση του Συντάγματος, μπορεί μεν να συντελέστηκε χθες στη Βουλή με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, δε «συντελέστηκε» όμως και στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού. Επαφίεται, πλέον, στο λαό και στους αγώνες του να καταστήσουν αδρανείς τις πλέον αντιδραστικές διατάξεις του!

Αυτό το στίγμα έδωσε χθες - στα λόγια και στην πράξη - κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία αποχώρησε από την ψηφοφορία για τα αναθεωρητέα άρθρα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στον ελληνικό λαό αυτή η διαδικασία.

Για «ανοιχτή και ωμή εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», έκανε λόγο χθες, στην ομιλία της, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Αλέκα Παπαρήγα, καταγγέλλοντας τη θεσμοθέτηση, μέσω του Συντάγματος, των κυριάρχων επιδιώξεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι στο ΚΚΕ, εστίασε χθες τα πυρά του και ο πρωθυπουργός σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα με αφορμή τις χτεσινές κινητοποιήσεις εργαζομένων. Παράλληλα, ο Κώστας Σημίτης επιχείρησε να παρουσιάσει ως δημοκρατικό βήμα την ψήφιση της αναθεώρησης, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη «συνταγματική κατοχύρωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ