Σάββατο 14 Απρίλη 2001 - Κυριακή 15 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεταπασχαλινές πρεμιέρες
«Ιστορίες της πόλης» στο θέατρο «Σημείο»
«Ιστορίες της πόλης» στο θέατρο «Σημείο»
  • Μετά το Πάσχα θα ανέβει στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων», «Το έβδομο ρούχο» της Ευγενίας Φακίνου, που διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαυρίκιος. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Λίλης Πεζανού, η μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη και η επιμέλεια κίνησης της Βάλιας Παπαχρήστου. Παίζουν: Αλέκα Παΐζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Νίκος Καραθάνος, Ευγενία Αποστόλου, Γιάννης Κότσιφας.
  • Το καινούριο έργο του Γιάννη Χρυσούλη «Ιστορίες της πόλης» θα παρουσιάσει, μετά το Πάσχα, το θέατρο «Σημείο». Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή, τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Νατσούλη. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γιώργος Κώνστας, Ιάκωβος Μυλωνάς, Θάλεια Ματίκα. Το έργο αποτελείται από σπονδυλωτές ιστορίες, άλλοτε τραγικές, άλλοτε κωμικές, παράλογες ή γεμάτες ποίηση, που σκιαγραφούν τους κατοίκους και τη ζωή μιας μεγαλούπολης. Ενας ηθοποιός και οι παλιοί του έρωτες, μια μάνα που πουλά την κόρη της, μια γυναίκα ψάχνει το κατοικίδιό της, ένας ηλικιωμένος δολοφονείται χωρίς λόγο, δυο χάκερς εισβάλλουν στο Πεντάγωνο... Η μοναξιά, ο έρωτας, η ανάγκη επικοινωνίας με τους συνανθρώπους είναι μερικά από τα θέματα που θίγουν οι ιστορίες.
  • Το έργο του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» ανεβαίνει από τις 19 μέχρι τις 29 του Απρίλη, στο «Φούρνο», σε σκηνοθεσία Νέλλης Καρρά, σκηνικά Θωμά Οικονομάκου, κοστούμια Αλεξάνδρας Πέππα και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη. Παίζουν: Ιωάννα Γεροκωνσταντή, Λάζαρος Ανδριώτης, Μαρία Καραθάνου.
  • Δύο παραστάσεις πρόκειται να ανέβουν στο «Βαφείο». Πρώτη πρεμιέρα, την Τετάρτη με το «Παιχνίδι τέλος! Και τώρα τι κάνουμε»; κείμενα του Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Λάκη Καραλή. Παίζουν: Σωτήρης Πανταζής, Μαρία Σκούπα, Ράνια Σιαπλαούρα. Δεύτερη πρεμιέρα, στις 4 του Μάη με το έργο του Ζορζ Περέκ «Η αύξηση», σε σκηνοθεσία Λάκη Καραλή, μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη. Παίζουν: Μαρία Σκούπα, Σωτήρης Πανταζής, Δημήτρης Κλης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ