Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ηχούν τύμπανα πολλά...

Στο όμορφο βασίλειο του «βρέφους Μπους» ο δημόσιος λόγος μονοπωλείται πια από τα δισεκατομμύρια που θα δαπανηθούν, για να υλοποιηθεί το σχέδιο «υιός του Πολέμου των Αστρων», ώστε να προστατευτούν από τους υποτιθέμενους εχθρούς που επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ή για την κατασκευή μιας νέας, «μικρής» ατομικής βόμβας, που θα έχει τη δυνατότητα να διαπερνά τους τοίχους των υπόγειων καταφυγίων.

Οι συζητήσεις αυτές, δημόσιες και τηλεοπτικές, διανθίζονται με διαφημιστικά διαλείμματα για υπερπολυτελή αυτοκίνητα, διακοπές στις Παρθένους Νήσους ή τις Μπαχάμες, τη στιγμή που στα ταμεία ανεργίας αρχίζει να συρρέει το πλήθος των δεκάδων χιλιάδων και εξαιρετικά προσφάτως απολυμένων από τις επιχειρήσεις, κυρίως της νέας τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή το Σινσινάτι καίγεται, εξαιτίας της ρατσιστικής δολοφονικής αστυνομικής βίας. Η ετήσια «Πράσινη Βίβλος» του Ταμείου Υπεράσπισης των Παιδιών, με θέμα την κατάσταση των τελευταίων στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 12 εκατομμύρια ανήλικοι ζούσαν κάτω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας που έχει οριστεί στα 13.290 δολάρια το χρόνο για μια τριμελή οικογένεια. Κι αυτό, γιατί «σε αυτήν την εποχή ανεπανάληπτης ευμάρειας τα παιδιά ζουν στη φτώχεια, επειδή οι γονείς τους αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς»... Οταν αμείβονται..

Σε αυτόν, λοιπόν, το «παράδεισο της νέας οικονομίας», ηχούν τύμπανα πολλά. Από τη μια, τα λιγοστά του πολέμου και της ασυδοσίας και από την άλλη, τα μύρια τύμπανα της κοιλιάς και της ανέχειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ