Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στους δρόμους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΚΑΛΑ. Αν θέλουν τόσο διακαώς το διάλογο με τους εργαζόμενους για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση και ο Ρέππας προσωπικά, που απευθύνουν τις προσκλήσεις, ας ...πάνε στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν αυτήν τη βδομάδα!

Εκεί θα ακούσουν τη γνώμη του κόσμου για το Ασφαλιστικό και για τις κυβερνητικές εξαγγελίες με όλους τους τρόπους. Στερεοφωνικά και τρισδιάστατα και όπως αλλιώς θέλουν.

Να κρατάνε, όμως, καμιά ομπρέλα για το δικό τους καλό και δεν εννοούμε ότι θα βρέχει, άλλο εννοούμε! Το αυτό ισχύει και για όποιους συνδικαλιστές τούς έχει πιάσει τελευταίως μια διαλλακτική διάθεση κι ένα έτσι ανοιξιάτικο συμβιβαστικό πνεύμα.

Οσο για τις περίφημες κυβερνητικές υπαναχωρήσεις, μάλλον κάπου τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Η πολιτική λογική τους είναι ενιαία και αδιαίρετη. Ούτε βελτιώσεων επιδέχεται, ούτε «καλύτερων διατυπώσεων».

Μια και μόνη υπαναχώρηση είναι εφικτή: Η συνολική υπαναχώρηση και καλά θα κάνουν προς τα εκεί να προσανατολιστούν.

Επίσης, πρέπει να συστήσουμε στους αρμόδιους υπουργούς να μην πολυδίνουν διευκρινίσεις για τις προθέσεις τους, για το δικό τους καλό. Οσο περισσότερες διευκρινίσεις δίνουν, τόσο αποκαλύπτεται το χάλι τους.

Τώρα για κάτι παρεμβάσεις στους υψηλόμισθους, που έλεγε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, μόνο για καλό δεν είναι. Ξέρετε, για την κυβέρνηση, ο «υψηλόμισθος» είναι αυτός που είναι μισθωτός και έχει μισθό μεγαλύτερο των 140 χιλιάδων το μήνα!

Και κάτι τελευταίο για τους κυβερνώντες: Ο,τι και να κάνετε, θα σας τα ρίξουμε έξω και τα προγράμματα και τις μελέτες των βρετανικών οίκων και τα πορίσματα. Και στα 80 να βάλετε τα όρια συνταξιοδότησης, έτσι από πείσμα, θα ζούμε όλοι μέχρι τα 120 και βάλε!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ