Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Αγωνιστική υποδοχή στον ανεπιθύμητο Μπερνς

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λήμνου την Πέμπτη 26 Απρίλη, για να «υποδεχτεί» τον Νίκολας Μπερνς, ο οποίος θα βρεθεί την ίδια μέρα στο νησί του Αιγαίου, για να πάρει μέρος σε επετειακές εκδηλώσεις. Με ανακοίνωσή της, η επιτροπή χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στο νησί τον Αμερικάνο πρέσβη και καλεί το λαό της Λήμνου να εκφράσει τα φιλειρηνικά, αντιΝΑΤΟικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση.

Με ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ επισημαίνει: «Η επίσκεψη του γερακιού του ΝΑΤΟ στο νησί μας, όπως φαίνεται, δεν είναι άσχετη με τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος το Επαρχείο στη μνήμη των νεκρών αλλοδαπών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη της Καλλίπολης το 1915, θύματα στο βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εκείνης της εποχής, που εκφράζονταν με τις στρατιωτικές συμμαχίες της ΑΝΤΑΝΤ και της ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και θάφτηκαν στα στρατιωτικά νεκροταφεία του Μούδρου και του Πορτιανού. Η Λήμνος τότε είχε προσφερθεί από την κυβέρνηση Βενιζέλου στους ιμπεριαλιστές της ΑΝΤΑΝΤ ως στρατιωτική βάση για την εξυπηρέτηση των σχεδίων τους.

Το ίδιο και σήμερα, η Λήμνος όπως και άλλα νησιά του Αιγαίου έχουν τεθεί από την κυβέρνηση Σημίτη στη διάθεση των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, που στις 26 Απριλίου στέλνουν τον "ανθύπατο" Μπερνς για να "επιβλέψει" τα εδάφη τους».

Καλούμε τον λημνιακό λαό, υπογραμμίζεται αμέσως μετά στην ανακοίνωση, στο πρόσωπο του Μπερνς να δει τις θηριωδίες των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς που μάχονται για την ανεξαρτησία τους, του κουρδικού λαού, των λαών της Γιουγκοσλαβίας, της Παλαιστίνης, της Κύπρου, της Τουρκίας. Να δει την ανάμειξή τους στην επτάχρονη δικτατορία που έζησε η χώρα μας και που τη μαύρη επέτειό της θυμηθήκαμε πρόσφατα και να του δείξει με οποιονδήποτε τρόπο ότι αυτός είναι ανεπιθύμητος στο νησί μας».

Καταγγέλλουμε, τονίζουν στη συνέχεια οι κομμουνιστές του νησιού, «την υποτελή στάση του δημάρχου Μύρινας και του επάρχου Λήμνου που τη μέρα αυτή ετοιμάζουν "φιέστες" για τον εκπρόσωπο των "δολοφόνων των λαών". Καλούμε τον ίδιο, καθώς και τον έπαρχο και κάθε εκπρόσωπο των φορέων του νησιού να του "πουν" με τον τρόπο τους ότι η Λήμνος δεν μπορεί να είναι φιλόξενο νησί γι' αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων παιδιών, γυναικών και ανδρών απ' όλο τον κόσμο».

Και καταλήγουν: «Καλούμε τους κατοίκους της Λήμνου σε κοινό αγώνα με όλο τον ελληνικό λαό για να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ