Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... των διεθνών ΜΜΕ

Και τα σημειώνουμε όλ' αυτά, γιατί - πέρα από το εύλογο των προαναφερόμενων ερωτημάτων - υπάρχουν και μια σειρά άλλοι λόγοι. Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να δείχνουν τώρα και κάποια γκρεμισμένα σπίτια Παλαιστινίων, αλλά στα πλαίσια της δήθεν «αντικειμενικής και ουδέτερης στάσης» όλ' αυτά παρουσιάζονται ως «μέτρα άμυνας», «περιορισμένες επιχειρήσεις αντιποίνων», «απάντηση στην παλαιστινιακή τρομοκρατία» κλπ. Λες και οι Παλαιστίνιοι έχουν επιβάλει συνθήκες σκληρής κατοχής στους Ισραηλίτες.

Δεν παραλείπουν, επίσης, να υπενθυμίζουν τη «γενναιόδωρη προσφορά της προηγούμενης ισραηλινής κυβέρνησης που απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι», καλλιεργώντας ένα κλίμα ισοσκελισμού ευθυνών για τη βία. Ξεχνούν, όμως, ότι η «γενναιόδωρη προσφορά» δεν αποτελούσε εφαρμογή ούτε καν των αποφάσεων του ΟΗΕ και δεν οδηγούσε στη δημιουργία στοιχειωδώς βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους. Γενικά, τα διεθνή ΜΜΕ μοιάζουν να θυμούνται επιλεκτικά τις διακηρύξεις, μόνο, της περίφημης «ειρηνευτικής διαδικασίας», αλλά επιμένουν να αγνοούν τον τρόπο εφαρμογής της, που αποτελεί και τη γενεσιουργό αιτία της δεύτερης Ιντιφάντα.

Πάντως, είτε επιμένουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, είτε όχι, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη, όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής. Και αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει μέσα από τη διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ