Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παίζουν και με τις λέξεις

Ακόμη και με την αλλοίωση της ελληνικής γλώσσας προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσει την επιχείρηση πλήρους ανατροπής των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων, που τέθηκε σε εφαρμογή την περασμένη βδομάδα με την εξαγγελία των μέτρων για τη «σωτηρία» των ασφαλιστικών ταμείων. Αδιάψευστος μάρτυρας, τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Γιαννίτσης, σε συνέντευξή του στα χτεσινά «ΝΕΑ».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «με το προτεινόμενο πακέτο (σ.σ. μέτρων) μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις και αυξάνονται τα όρια ηλικίας για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια για μια μεγάλη ομάδα ασφαλισμένων», ο υπουργός Εργασίας ένιωσε να θίγεται το... «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης Σημίτη και ως καθηγητής πανεπιστημίου που είναι έσπευσε να... διευκρινίσει: «Η εντύπωση αυτή είναι εν μέρει λανθασμένη». Και - σύμφωνα με το σκεπτικό των κυβερνώντων και του κυρίου καθηγητή - είναι «λανθασμένη» γιατί με το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης δεν έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά... «προσαρμογή»!

Είναι φανερό, ότι και ο υπουργός Εργασίας «κόλλησε το σύνδρομο» που έχουν τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, ακολουθώντας τα χνάρια των ΠΑΣΟΚων - που βαφτίζουν την έξαρση της ακρίβειας στην αγορά «αναπροσαρμογή τιμών» - ο υπουργός Εργασίας ερμηνεύει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σαν... «προσαρμογή», εν γνώσει του ότι παίζει με τη νοημοσύνη των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ