Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με σημαία τον... Α. Ανδριανόπουλο

Την επάνοδο του θεωρητικού του άγριου νεοφιλελευθερισμού επιδιώκει η Ρηγίλλης, στο πλαίσιο της συγκρότησης της νέας ηγετικής ομάδας

Τη συγκρότηση μιας ηγετικής ομάδας, που να εμπνέει εμπιστοσύνη πριν απ' όλα στα μεγάλα αφεντικά ότι μπορεί να δώσει ώθηση στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση επιχειρεί ο Κ. Καραμανλής. Στο πλαίσιο αυτό μετά την επιστροφή του Γ. Σουφλιά, καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει το ίδιο με τον Α. Ανδριανόπουλο, γεγονός που συμβολίζει με παραστατικό τρόπο «προς τα πού κινείται» η ηγεσία της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον θεωρητικό του άγριου νεοφιλελευθερισμού, στην οποία συμφωνήθηκε να συζητήσουν για την επανένταξή του στη ΝΔ, όταν επιστρέψει από το Λονδίνο την επόμενη βδομάδα. Η δυσκολία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε βρίσκεται βέβαια σε οποιεσδήποτε ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, αλλά στην αξίωση του Α. Ανδριανόπουλου να έχει καθοριστικό λόγο στη διαμόρφωση της «γραμμής» της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει μάλλον με «κρυφή» ικανοποίηση το «συνωστισμό» των υποψηφιοτήτων, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ την Παρασκευή που θα αναδείξει τα νέα όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο, Γραμματέας ΚΕ). Σε αντίθεση με παλιότερες περιόδους εσωστρέφειας, τώρα δεκάδες στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκλογή τους σε κάποιο ηγετικό πόστο, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη για την αλλαγή του κλίματος και ξεπεράσματος της εσωκομματικής κρίσης. Το «έργο» του Κ. Καραμανλή γίνεται δυσχερές, γιατί πρέπει να επιλέξει ποιους θα αφήσει «εκτός» των ανώτερων οργάνων. Σήμερα το πρωί ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Μ. Λιάπη, προκειμένου να συζητήσει τρόπους για την αξιοποίησή του από το κόμμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τα στελέχη που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα και κατέχουν θέση σε γραμματείες του κόμματος να παραιτηθούν. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας λήγει την Τετάρτη το απόγευμα, δύο ημέρες πριν από τη σύγκληση της ΚΕ. Για τις πέντε θέσεις των κοινοβουλευτικών μελών αναμένεται να υποβάλουν υποψηφιότητα η Ντ. Μπακογιάννη, η Μαριέτα Γιαννάκου, η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά (με την ποσόστωση εκλέγονται σίγουρα δύο γυναίκες) και οι Β. Μιχαλολιάκος, Θ.Κασίμης, Ν. Κακλαμάνης. Πιθανότατα θα θέσουν υποψηφιότητα και οι Α. Σπηλιωτόπουλος, Γ. Ορφανός, Ν. Νικολόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Στο μεταξύ, ο Π. Τατούλης με επιστολή του προς τα μέλη της ΚΕ επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της ΚΕ, απέναντι στον Β. Μεϊμαράκη που έχει εξασφαλίσει το χρίσμα από τον Κ. Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ