Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Στη μάχη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για Παιδεία και Ασφαλιστικό

Πιο μαζική απ' ό,τι άλλες φορές ήταν η καθιερωμένη πλέον εξόρμηση των νέων της ΚΝΕ με το «Ριζοσπάστη», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Ιδιαίτερα κινητοποιήθηκαν οι οργανώσεις Σπουδάζουσας (που στην Αθήνα έφτασε να διακινήσει 1.500 φύλλα) και ΤΕΙ, καθώς στόχος τους ήταν το κείμενο με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που δημοσιεύτηκε μαζί με το «Ριζοσπάστη» της Κυριακής, να φτάσει στα χέρια κάθε νέου και εργαζόμενου.

Η εξόρμηση για τις οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ συνεχίστηκε και χτες στις σχολές, που άνοιξαν για πρώτη μέρα μετά το Πάσχα. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των σπουδαστών, αλλά και των καθηγητών στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Με ενδιαφέρον σπουδαστές και ιδιαίτερα οι καθηγητές δέχτηκαν, όχι μόνο να πάρουν και να ενημερωθούν για την πρόταση του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και να ενισχύσουν την ΚΝΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης της Οργάνωσης για το 8ο Συνέδριό της.

Εντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι φοιτητές για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα και όπως μας είπε η Σταυρούλα Βερβέρη, μέλος της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική, αυτό ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις τους κατά τη χτεσινή εξόρμηση στο κυλικείο της σχολής. «Οι φοιτητές - λέει η Στ. Βερβέρη - βγαίνουν στην παραγωγή σε μεγαλύτερη ηλικία και αυτόματα σημαίνει ότι συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο οι ελπίδες τους να βγουν κάποτε στη σύνταξη. Πολλοί, μάλιστα βλέπουν τις προτάσεις της κυβέρνησης ως μια επιπλέον πίεση και εμπόδιο στο να συνεχίσουν παραπέρα τις σπουδές τους με μεταπτυχιακά και αισθάνονται αναγκασμένοι να βρουν πιο γρήγορα δουλιά. Παράλληλα όμως, η ανεργία και η αβεβαιότητα για μια δουλιά πλήρους απασχόλησης με δικαιώματα, οι αναδιαρθρώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα που μετατρέπουν τους απόφοιτους σε μισομορφωμένους και δυνάμει απασχολήσιμους, κάνουν τους φοιτητές να αγανακτούν».

Ταυτόχρονα όμως με όλες αυτές τις ανησυχίες που εξέφραζαν οι φοιτητές της Φιλοσοφικής στα παιδιά της ΚΝΕ, έδειχναν και την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ. «Οι φοιτητές καταλαβαίνουν ότι όταν τους καλούμε να κατέβουν στο δρόμο δεν το κάνουμε από κανένα μικροκομματικό συμφέρον, αλλά αγωνιζόμαστε πραγματικά για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας». Ολα αυτά κάνουν τα μέλη της ΚΝΕ να λένε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αυτή τη φορά «δε θα περάσουν "στο ντούκου", θα υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις».

Αντίστοιχο κλίμα επικρατούσε και στη Νομική σχολή, όπου πολλοί φοιτητές είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι και αρκετοί απ' αυτούς δουλεύουν ανασφάλιστοι. Στις συζητήσεις κατά την εξόρμηση των μελών της ΚΝΕ με το «Ριζοσπάστη» πολλοί εξέφρασαν τη διάθεση να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης. Παράλληλα όμως ρωτούσαν με ενδιαφέρον και για τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ακαδημαϊκή κοινότητα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ και τη γενικότερη υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τις επόμενες μέρες, τα μέλη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις με τις θέσεις του Κόμματος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα οργανώνουν εκδηλώσεις παρουσίασης και συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα καλούν τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα ιδρύματα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης, στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και να αγωνιστούν με κάθε τρόπο ώστε να μην περάσει η αντιασφαλιστική λαίλαπα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο (2019-02-15 00:00:00.0)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ (2016-06-22 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργαζόμενους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση (2006-05-18 00:00:00.0)
Παράδοση των ιδρυμάτων στους κανόνες της αγοράς (2005-12-21 00:00:00.0)
Η ενίσχυση της ΠΚΣ, εγγύηση νέων αγώνων (2001-03-30 00:00:00.0)
Μήνυμα αισιοδοξίας (2000-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ