Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενταση της δράσης στην εργαζόμενη νεολαία

Ανακοίνωση του προεδρείου της 23ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τις Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης επεξεργάστηκε στην 23η Σύνοδό του το ΚΣ της Οργάνωσης την περασμένη Κυριακή. Οσον αφορά στη δράση της Οργάνωσης στα διάφορα μέτωπα πάλης, το ΚΣ - σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου - στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διεύρυνσης της δουλιάς στην εργαζόμενη νεολαία και στην κλιμάκωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης μέσα στο Μάη. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το καθιερωμένο πια αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ θα γίνει φέτος στον Τύρναβο της Θεσσαλίας στις 7 και 8 του Ιούλη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου του ΚΣ έχει ως εξής:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ συνήλθε την Κυριακή 29 του Απρίλη 2001. Συζήτησε και επεξεργάστηκε παραπέρα το κείμενο των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί φέτος το Δεκέμβρη. Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ θα συνεδριάσει ξανά στο τέλος του Μάη για την τελική έγκριση του κειμένου των Θέσεων και τον καθορισμό της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Το ΚΣ έλεγξε επίσης την πορεία της δράσης της Οργάνωσης στα διάφορα μέτωπα πάλης και στο κίνημα της νεολαίας.

Η μαζική συμμετοχή των νέων εργαζομένων στην απεργία της 26ης του Απρίλη ανέδειξε σοβαρές δυνατότητες και απαιτήσεις να επιταχύνουμε και να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη δουλιά μας στην εργαζόμενη νεολαία. Το επόμενο διάστημα η ΚΝΕ θα εντείνει τη δράση της ώστε η εργαζόμενη νεολαία να συμβάλει αποφασιστικά στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική και τον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, στην απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας. Για να αγκαλιάσουν οι νέοι τα σωματεία, να συσπειρωθούν ακόμη περισσότερο γύρω από το ΠΑΜΕ. Η μαζική ένταξη νέων εργατών και εργατριών στην ΚΝΕ, η ανάπτυξη των Οργανώσεων σε κλάδους και τόπους δουλιάς έχει αποφασιστική σημασία.

Το μήνα Μάη συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιΝΑΤΟική πάλη σε όλη την Ελλάδα. Με την ενεργοποίηση της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη (ΝΔΕ), των μαζικών φορέων της νεολαίας, ώστε να αγκαλιαστούν μαζικά οι εκδηλώσεις του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα.

Κορυφαία στιγμή της αντιΝΑΤΟικής δράσης της ΚΝΕ θα είναι η ετήσια πανελλαδική κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7-8 του Ιούλη στον Τύρναβο της Θεσσαλίας. Με τη διαδήλωση, περικύκλωση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου δυναμώνουμε την κοινή πάλη με τους νέους των Βαλκανίων ενάντια στη ΝΑΤΟική παρουσία στη χώρα μας και στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ