Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
«Καλό ταξίδι σύντροφε... »

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο Γ. Μπακλαβάς, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας

«Εφυγε» για το «μεγάλο ταξίδι». Η καρδιά του κομμουνιστή αγωνιστή και συνδικαλιστή Γιώργου Μπακλαβά, του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, έπαψε να χτυπά από προχτές το βράδυ. Ο Γιώργος Μπακλαβάς, «χτυπημένος» από την επάρατο νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Και στη χτεσινή μεγάλη λαϊκή απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης θαρρείς ότι ήταν εκεί μπροστά, όπως πάντα, να κρατάει το πανό των συνταξιούχων, να χαμογελά και να συζητά για την αναγκαιότητα του αγώνα. Ο Μπάρμπα - Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν, δεν είχε λείψει από καμία συγκέντρωση και ήταν γνωστός για τη συνδικαλιστική δράση του στο λαό και στην κοινωνία της Λάρισας. Ολη η ζωή του ήταν συνυφασμένη με τους λαϊκούς αγώνες. Πάλευε για τα συμφέροντα των εργατών, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλων των λαϊκών στρωμάτων μέχρι το τέλος, αν και καταβεβλημένος από την ασθένεια.

Το στερνό «αντίο» στον Γιώργο Μπακλαβά είπαν προχτές το μεσημέρι οι σύντροφοι, οι συναγωνιστές και γείτονές του στην κηδεία του, που έγινε από τον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους Λάρισας. Στους αποχαιρετιστήριους λόγους τους, μεταξύ των άλλων, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Τ. Δούκας, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Αμπελοκήπων όπου ανήκε, ο Γιώργος Φιλιππίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, αναφέρθηκαν στην αγωνιστική διαδρομή της ζωής του. Μίλησαν για τον Γιώργο Μπακλαβά, που από πολύ μικρός εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, στη συνέχεια διατέλεσε στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Και υπερτόνισαν την πλούσια παρακαταθήκη που αφήνουν οι αγώνες του για τις νεότερες γενιές.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των συνταξιουχικών και εργατικών σωματείων, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ήταν ο Γ. Χώτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος και ο Χρ. Χαλκιάς, γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ