Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλήρες φακέλωμα!

Παίρνει η κυβέρνηση τα κατασταλτικά της μέτρα κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, αλλά το ίδιο κάνουν και οι βιομήχανοι. `Η, αντίθετα, με τη βοήθεια της εργοδοσίας η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική καταστολής των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και γενικότερα «κατευνασμού», με το καλό ή με το άγριο, των αντιδράσεων των εργαζομένων. Δηλαδή «τo 'να χέρι νίβει τ' άλλο...»

Στην περίπτωση που αποκαλύπτουμε και δημοσιεύουμε σήμερα, το «κακό» χτυπιέται στην πηγή του, δηλαδή μέσα στην επιχείρηση. Η μέθοδος γνωστή, με τρομοκρατία, εκβιασμούς, απολύσεις κλπ., αν δεν έχει πέραση ο «λόγος».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, λοιπόν, με έγγραφο που απηύθυνε στις 23/4/2001 (τρεις μέρες πριν την πανελλαδική - πανεργατική απεργία) προς τις επιχειρήσεις- μέλη του Συνδέσμου με θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση 26/4/2001» και «με αφορμή την εξαγγελθείσα από τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα κινητοποίηση, με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό...», ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων «παρακαλεί» για τη συνεργασία σας όσον αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων των επιχειρήσεων - μελών μας στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος συνοδεύει την παράκλησή του αυτή και με συγκεκριμένο έντυπο, ζητώντας τα εξής στοιχεία: Επωνυμία επιχείρησης, Ονοματεπώνυμο υπεύθυνου, συνολικό αριθμό απασχολούμενων στην επιχείρηση, ύπαρξη σωματείου (ΝΑΙ ή ΟΧΙ), αριθμό συμμετασχόντων στην απεργιακή κινητοποίηση, αριθμό εργαζομένων κατά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης και ποσοστό συμμετοχής εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Πλήρες φακέλωμα, δηλαδή, στην κατεύθυνση να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει το ασφαλιστικό. Ξέρουν αυτοί πώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ