Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάει και η «τρόικα», το κόλπο «ξίνισε»

Χτες συνεδρίασε το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Ανεπανάληπτες οι στιγμές, αφού, όπως θα γνωρίζετε, το συγκεκριμένο όργανο είναι το ανώτερο κομματικό όργανο του κόμματος που - κατά προχτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού - είναι το «κόμμα των εργαζομένων»...

***

Συσκέφτηκαν χτες οι εγκέφαλοι του «κόμματος των εργαζομένων» και, όπως έλεγαν οι πληροφορίες από νωρίς, ο πρωθυπουργός, σκύβοντας με αγωνία και κοινωνική ευαισθησία στο κοινωνικό - ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, βρήκε τη λύση:

Σύσταση επιτροπής, αποτελούμενη από τους «πρώτους εκ των πρώτων» του Εκτελεστικού, που θα λιώσουν στον ιδρώτα και θα προσφέρουν μέχρι και την τελευταία σοσιαλιστική τους ρανίδα, έως ότου η έρημη τούτη χώρα γίνει ο παράδεισος για τις συντάξεις των ασθενεστέρων!

***

Ιδού η λύση, συνεπώς! Βρέθηκε!

Κρίμα ο ποδαρόδρομος, δηλαδή, που έριξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες. Αν ήξεραν ότι ένας ολόκληρος Ακης, ένας ολόκληρος Λαλιώτης και μια ολόκληρη Βάσω θα έμπαιναν στον κόπο και θα έφτιαχναν επιτροπή για να λυθεί το πρόβλημα, είναι σίγουρο ότι θα είχαν απαλλαγεί από το άγχος τόσα εκατομμύρια άνθρωποι.

Αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Μην είμεθα «μεμψίμοιροι», που λέει και ο πρωθυπουργός. Απαξ και το ΕΓ συνεδρίασε, άπαξ και η «τρόικα» φτιάχτηκε (χωρίς βέβαια να τη λένε «τρόικα» αφού ο Κ.Σημίτης δεν είναι και τόσο... ισχυρός ώστε να αδιαφορεί για τις αντιδράσεις όσων δε συμμετέχουν στην «τρόικα»), άπαξ, εν πάση περιπτώσει, και η επιτροπή του ΕΓ για το Ασφαλιστικό συνεστήθη, είναι βέβαιο: Θα ξαναρθεί πια το χαμόγελο στα χείλη των εργαζομένων.

Αλλωστε, ποιος διαφωνεί ότι το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ είναι το πιο συνεπές όργανο στην ιστορία των κομμάτων τούτης της χώρας; Ασε που, όπως τονίσαμε, είναι και το όργανο του «κόμματος των εργαζομένων»...

***

Φυσικά, υπάρχουν και μερικοί - μερικοί, σε αυτό τον τόπο, που δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Δεν εννοούν με κανέναν τρόπο να εκτιμήσουν τις αγαθές υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ και των «πρώτων εκ των πρώτων» του, που άλλη δουλιά δεν είχαν οι άνθρωποι, θα αρχίσουν να ξεροσταλιάζουν τώρα, μέσα στο ντάλα καλοκαίρι, για να πάρουν σύνταξη αυτοί οι... ανικανοποίητοι εργάτες.

Για να αντιληφθείτε, δηλαδή, το μέγεθος της κακότητας αυτών των «ξινών» τύπων, που κακολογούν το «κόμμα των εργαζομένων» τι λέτε ότι θυμήθηκαν; Ακούστε και φρίξτε: Θυμήθηκαν ότι η ακριβώς προηγούμενη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ ήταν στις 19 Απρίλη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θυμήθηκαν κάτι επιπλέον: ότι τότε ακριβώς, σε κείνη τη συνεδρίαση - με την παρουσία των μελών και της Κυβερνητικής Επιτροπής - το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ (συν)αποφάσισε τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό... Επομένως, ρωτούν αυτοί οι «ξινοί» τύποι, πώς γίνεται εκείνοι που πριν δυο βδομάδες συνήργησαν στο πετσόκομμα των συντάξεων, τώρα να νοιάζονται για τις συντάξεις;...

***

Αυτά λένε, οι... κακοηθέστατοι, που αμφισβητούν - αν είναι δυνατόν! - την αγνότητα των προθέσεων του «κόμματος των εργαζομένων». Και όχι μόνο αυτό, αλλά αμφισβητούν και τα κόλπα του Ανδρέα.

Γιατί - λένε οι «ξινοί» - μη νομίζετε ότι τα περί «τρόικας» ανήκουν στον κ.Σημίτη. «Ξινισμένα» τρικάκια του Παπανδρέου είναι κι αυτά και μάλιστα «δουλεμένα» ήδη από τις δεκαετίες του '70 και του '80. Μόνο που ο κ.Σημίτης, ούτε αυτά τα «περσινά ξινά σταφύλια» δεν μπορεί να επαναφέρει.

Με άλλα λόγια, οι εκσυγχρονιστές μας, εκτός από άγαρμποι είναι και... ετεροχρονισμένοι. Με τα ίδια γερασμένα κόλπα και με τα ίδια πρόσωπα (γερασμένα κι αυτά) πάνε να σωθούν από την οργή του κόσμου. Με «τρόικες». Και μάλιστα αυτοί, οι «εκσυγχρονιστές» δηλαδή, δεν μπορούν να επιβάλουν αυτές τις «τρόικες» ούτε καν στο εσωτερικό τους. Πόσο μάλλον, να τις καταστήσουν αποδεκτές στη συνείδηση ενός λαού, που γνωρίζει ότι - και όσοι είναι στην «τρόικα» και όσοι δεν είναι - «όλοι μαζί» υπερψήφισαν τα «μέτρα Γιαννίτση».


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ