Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ε-Ε-Ερχεται!!!

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ότι δε θα μπορούμε να μετακινηθούμε, να παρκάρουμε, να περπατάμε και να υπάρχουμε εν γένει στην Αθήνα, κατά τα άλλα η επίσκεψη του πάπα Ιωάννη - Παύλου του 2ου δε θα επιφέρει παρά μια μικρή αναστάτωση στη ζωή της πρωτεύουσας!

Η αρχή είναι ότι 4 εκατομμύρια Αθηναίοι είναι ύποπτοι τρομοκρατικών ενεργειών μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Οχι, δηλαδή, πως αλλάζει και κατά πολύ τα πράγματα αυτό. Και χωρίς τον πάπα στη χώρα πάλι ως ύποπτους μάς αντιμετωπίζουν.

Οσον αφορά στα μέτρα που παίρνει η Τροχαία, καταπώς φαίνεται ο πιο σύντομος δρόμος σήμερα για έναν κάτοικο Αθηνών να φτάσει στο αεροδρόμιο των Σπάτων είναι αεροπορικώς! Πας με το αυτοκίνητο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και παίρνεις την πτήση για Αθήνα. Μόλις 7 ωρίτσες!

Αυτός για τον οποίο θα είναι πάντως σίγουρα επωφελής η συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ο Σημίτης. Η διοίκηση του Βατικανού και κυρίως το σκέλος που αναφέρεται στο «αλάθητο» του πάπα σίγουρα τον αφορά, μια και στο κόμμα του δεν έχουν και σε μεγάλη εκτίμηση το «αλάθητο» του πρωθυπουργού!

ΤΙ ΩΡΑΙΑ, όμως, που τα έλεγε προχτές ο Παπαντωνίου στο CNN περιγράφοντας την ελληνική οικονομία! Μιλούσε για φορολογικούς παραδείσους, για ευημερία, για ανθηρά οικονομικά. Αν τον άκουγες, πραγματικά θα ήθελες να ζεις σε αυτή τη χώρα!

Τώρα, γιατί αυτή στην οποία ζούμε εμείς δε μοιάζει με αυτήν που περιέγραφε ο Γιάννος, είναι άλλη υπόθεση. Πού ξέρετε, μπορεί να υπάρχουν δυο Ελλάδες. Μια για μας και μια για να επενδύουν οι Αμερικάνοι.

Αν και εδώ που τα λέμε αν είσαι πρόεδρος αμερικανικής πολυεθνικής όλες οι χώρες ωραίες είναι.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ