Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Στην Περιφέρεια συγκρούονται δύο στρατηγικές

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής στο MEGA

Συνέντευξη στο MEGA και στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη - Γ. Οικονομέα έδωσε χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Αναφερόμενος στα γενικά στοιχεία της πολιτικής αντιπαράθεσης, σημείωσε ότι «το έργο που βλέπουμε το έχουμε ξαναδεί. Αλλαξαν οι πρωταγωνιστές τώρα. Εχουμε ακριβώς το "σκότος" και το "φως", ό,τι ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αντικαταστάθηκε και ο καυγάς γίνεται πιο σκληρός όσο υπάρχει στρατηγική σύγκλιση ανάμεσα στο νέο διπολισμό ή δικομματισμό. Γι' αυτό πρέπει ο ελληνικός λαός κατά τη γνώμη μας και ο λαός της Αττικής να μην πέσει σε αυτήν την παγίδα. Στην Αττική τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές; Αν θα βγει ο ένας ή ο άλλος με την ίδια πολιτική; Γιατί πρέπει με τέτοια δραματική κατάσταση να ψηφίσει δηλαδή ο λαός έναν που λέει ότι συνεχίζω ένα έργο που έκανα σήμερα - που έργο κάνουν όλοι - γιατί πρέπει να ψηφίσει μια άλλη που λέει την άλλη μέρα αλλάζω την Αττική; Κοροϊδία. Τι θ' αλλάξει δηλαδή; Θα βρουν δουλειά οι άνεργοι; Θ' ανοίξουν τα μαγαζιά;

Σε ερώτηση γιατί το ΚΚΕ κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θεωρεί ότι είναι το ίδιο με τα άλλα κόμματα, απάντησε:

«Κανένα κόμμα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Οταν λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνήσει με τη ΝΔ και θα κυβερνήσει, μας κάνατε επίθεση. Γιατί, τελικά, κυβέρνησαν; Γιατί έχουν δύο κοινά στοιχεία. Υποστηρίζουν αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, τον καπιταλιστικό, και είναι υπέρ της ΕΕ. Επομένως υπήρχε η στρατηγική βάση για να κυβερνήσουν.

Ο αγώνας που κάνουμε είναι μονομέτωπος πάντα. Κάνουμε αγώνα απέναντι σε αυτήν την πολιτική, σε μια ΕΕ που τώρα πια κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι των λαών και όλ' αυτά, να μην πω τα κουραφέξαλα, που υποσχέθηκαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Κάνουμε αγώνα μονομέτωπο κατά αυτού του συστήματος που το 2014 οδηγεί τους ανθρώπους 50 χρόνια πίσω. Αν οι υπόλοιποι επιλέγουν αυτόν το δρόμο, φυσικά και θα τους κάνουμε κριτική. Και πολύ περισσότερο θα τους κάνουμε κριτική όταν προσπαθούν να το κρύψουν.

Εμείς λέμε ότι θ' ακολουθήσουν την ίδια στρατηγική. Τώρα το αν έχουν επιμέρους διαφορές, να σας πω. Στους δήμους, έχετε δει καμιά διαφορά όλ' αυτά τα χρόνια; Εχετε καταλάβει καμιά στρατηγική διαφορά από τους δημάρχους, είτε είναι ΠΑΣΟΚ είτε είναι ΝΔ είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ; Εχουν συμφωνήσει όλοι, μιας και μιλάμε για την Τοπική Διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, ανταποδοτικότητα, ιδιωτικοποιήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο μόνο εμείς διαφωνήσαμε και μας έλεγαν γραφικούς τότε που λέγαμε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα μετατραπούν σε μακρύ χέρι του κράτους. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά που έχουμε.

Συγκρούονται δύο στρατηγικές στην Περιφέρεια. Η μία είναι η στρατηγική που ζούμε σήμερα, αυτή η πολιτική της Τοπικής Διοίκησης που εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της ΕΕ, και η δεύτερη είναι η δική μας. Ας επιλέξει ο λαός να μας δώσει μεγάλη δύναμη και μακάρι να μας έβαζε στο δεύτερο γύρο για να μπορούν να κριθούν πια και οι δυο μεγάλες αντιλήψεις, οι δύο κόσμοι που συγκρούονται στην ίδια την ελληνική κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ