Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κρίσιμος ο συσχετισμός της επόμενης μέρας για το λαό της Αθήνας

Τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας επισκέφθηκε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε, για μια ακόμα φορά, το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν τους πάντες με τα πιο αυστηρά κριτήρια. Σημείωσε ότι ήδη η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε να συγκληθεί η οικονομική επιτροπή και να πάρει απόφαση ότι ο δήμος δε θα ασκήσει ένσταση σε βάρος των 817 εργαζομένων που με δικαστική απόφαση παραμένουν στη δουλειά. Επεσήμανε ότι από τους άλλους συνδυασμούς δε γίνεται κουβέντα γι' αυτό το κρίσιμο ζήτημα όπως και για το γεγονός ότι από τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας προβλέπεται να είναι 1.800 μόνιμα συμβασιούχοι, και μόνο 1.100 εργατοτεχνίτες από 3.500 που ήταν προηγούμενα. Ολα αυτά, είπε, φωτογραφίζουν την κυριολεκτική συρρίκνωση των υπηρεσιών για να τις δώσουν σε εργολάβους.

«Αν δε μιλήσουμε, λοιπόν γι' αυτά - τόνισε - τα άλλα είναι αερολογίες. Τα "αλλάζουμε την Αθήνα", "αγαπάμε την Αθήνα" είναι αερολογίες. Το κρίσιμο στην Αθήνα είναι να μη συρρικνωθεί παραπέρα ο Δήμος, οι υπηρεσίες του, τα συνεργεία του, οι εργαζόμενοί του. Αν θέλουμε να μαζεύονται τα σκουπίδια, αν θέλουμε να συντηρείται το πράσινο, αν θέλουμε αυτή η πόλη να λειτουργεί». Κατήγγειλε το γεγονός ότι οι ΜΚΟ έχουν κολλήσει σαν βδέλλες στο δήμο και κυριολεκτικά διαλύουν τις δομές του.

«Θα ακούσατε - είπε - να μιλούν για την ανεργία. Τι λένε; Κέντρα Επιχειρηματικότητας ο Καμίνης, ΚΟΙΝΣΕΠ ο Σακελλαρίδης. Και κρύβουν ότι σε δεκάδες δήμους οι ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν πάρει την καθαριότητα, ωδεία, αθλητικούς οργανισμούς, παιδικούς σταθμούς. Ετσι θα το πάνε. Είτε με 5μηνα, είτε με ΚΟΙΝΣΕΠ, είτε κατευθείαν σε εργολάβους. Και πρέπει να το εμποδίσουμε. Είναι μόνιμο σημείο στην δική μας δημόσια τοποθέτηση. Πρώτον οι εργαζόμενοι και δεύτερον να συγκρουστούμε με τη λογική που έχουν περάσει στον κόσμο, τη λογική που λέει δεν με νοιάζει ποιος θα μαζέψει τα σκουπίδια, αρκεί να μαζευτούν. Δεν μας νοιάζει ποιος θα συντηρήσει τις παιδικές χαρές, ποιος θα συντηρήσει το πράσινο. Εμείς λέμε πρέπει να σε νοιάζει, γιατί θα πληρώσεις ακόμα πιο ακριβά το ήδη ακριβό κόστος της αποκομιδής κ.λπ.»

Στη συνέχεια, τόνισε: «Εχουν γονατίσει το λαό της Αθήνας με μια φορομπηχτική πολιτική που λεηλατεί το ήδη λεηλατημένο εισόδημα. Πρέπει να σταθμίσετε και να κρίνετε, όχι με όρους εκβιαστικών διλημμάτων, δημοσκοπήσεων ή στημένων ντιμπέιτ που προσπαθούν να διαμορφώσουν ότι απέναντι στο δικομματισμό δεν υπάρχει κάτι άλλο. 'Η με τους μεν ή με τους δε. Αυτό το παραμύθι το θυμόμαστε από παλιά. Και σήμερα συγκυβερνούν. Αυτή η πολιτική που σήμερα έχει τσακίσει τον κόσμο έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου. Σκεφτείτε τι παραμύθια έχουν πει στο λαό μας για την ΕΕ. Να δείτε πώς εξηγείται σήμερα αυτή η βαρβαρότητα, αυτά τα μέτρα. Να σκεφτείτε το μνημόνιο διαρκείας που είναι σε ισχύ για όλους. Την επιτήρηση διαρκείας. Ολα αυτά αποτελούν μια πολύτιμη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί και στην κάλπη».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα. Τότε που πρέπει να παλευτεί η παραμονή των εργατών στη δουλειά τους «γιατί είναι καθήκον μαζί με τους εργαζόμενους σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να προσπαθήσεις να κρατήσεις την πόλη όρθια, το δήμο όρθιο και να προσπαθήσεις να δώσεις ανάσα στο λαό της Αθήνας που έχει γονατίσει. Οπως είναι κρίσιμο και η δύναμη που θα έχει ο καθένας. Ο συσχετισμός την επόμενη μέρα. Και πιστεύουμε ότι επεξεργαζόμενοι αυτά που είδατε και ακούσατε, κρίνοντας αυστηρά τον καθένα, η δύναμή μας θα είναι και δική σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους δρόμους, στις καθημερινές διεκδικήσεις, γιατί δεν πρέπει να περιμένετε τίποτα από σωτήρες».

Τόνισε ότι είναι δικαίωμα των εργατών να δουλεύουν, δεν το χρωστάνε σε κανένα. Υπενθύμισε ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί σε ισχύ η αξιολόγηση που προβλέπει ότι υποχρεωτικά το 15% των εργαζομένων που αξιολογείται κάτω από τη βάση θα πάρει το δρόμο της απόλυσης. «Την επομένη των εκλογών - κατέληξε - και όταν τελειώσουν οι παράτες θα έχουμε κρίσιμα θέματα μπροστά μας, να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε, για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Γι' αυτούς τους λόγους, μην τους εμπιστεύεστε. Πάρτε μέτρα για την επόμενη μέρα. Σας ευχαριστώ που μας ακούσατε για άλλη μια φορά. Και ξέρετε ότι αυτά δεν αποτελούν προεκλογικές κορόνες. Είναι θέσεις, δεσμεύσεις που θα παλέψουμε μαζί αμέσως μετά τις εκλογές, όπως κάναμε μέχρι τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ