Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Να τους αιφνιδιάσουμε με δυνατό ΚΚΕ

Σε κίνηση αιφνιδιασμού, ψηφίζοντας το κόμμα που πραγματικά φοβάται το σύστημα, το ΚΚΕ, κάλεσαν τους νέους και τις νέες ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Μουράτ Χατζόγλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ξάνθη.

Ο Θοδωρής Χιώνης τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Προχωράμε με πείσμα μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να σκεφτούν και να πράξουν έξυπνα και εύστοχα. Να επιλέξουν το ΚΚΕ που είναι ψήφος ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, που χτυπάει στο κέντρο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Να επιλέξει το ΚΚΕ που είναι ψήφος που πάει σίγουρα στο στόχο κι όχι στο "γάμο του καραγκιόζη" των ψεύτικων ελπίδων και των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, για να μένει τελικά ανέπαφο το σάπιο σύστημα των μονοπωλίων και της ΕΕ.

Το να πράξεις έξυπνα και εύστοχα σημαίνει ούτε να χαριστείς, ούτε να μένεις στην άκρη. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των κόμματων που την στηρίζουν, ασχολούνται καθημερινά για τα δικά τους συμφέροντα, με τη ζωή και το μέλλον των νέων, ξεχαρβαλώνοντάς το. Τους βολεύει εάν δεν πείθουν, ένα τμήμα νεολαίας να μην ασχολείται με αυτά, να είναι παρατηρητής, να πιστεύει ότι τίποτα δεν αλλάζει. Στις ευρωεκλογές του 2009 η αποχή έφτασε το 50%, αυτό όμως το ερμήνευσαν όπως ήθελαν και δεν εκφράστηκε ουσιαστική καταδίκη, δε βοήθησε στην προσπάθεια να μπει εμπόδιο στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που προώθησαν τα πιο βάρβαρα μέτρα των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ μπορούμε δυναμώνοντας το ΚΚΕ να βάλουμε εμείς εμπόδια σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Τίποτα θετικό από το ΣΥΡΙΖΑ

Το να πράξεις έξυπνα και εύστοχα σημαίνει να σκεφτείς καλά. Το 2012 το ΚΚΕ έχασε σχεδόν τη μισή εκλογική του δύναμη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 27%. Προέκυψε κάτι θετικό για το λαό και τη νεολαία; Πού ήταν δυο χρόνια η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ; Πως την αξιοποίησε υπέρ του λαού; Με τα ταξίδια στο Τέξας και τις υποσχέσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες; Στους τσακωμούς με τη ΝΔ για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα την ΕΕ και τους υγιείς επιχειρηματίες;

Να τους αιφνιδιάσουμε λοιπόν με δυνατό ΚΚΕ. Αυτό φοβούνται. Γιατί το ΚΚΕ μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με αξιοπρέπεια και για την πραγματικά αναγκαία, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο για να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες».

Ο Μουράτ Χατζόγλου, σημείωσε ότι «οι νέοι, συνολικά ο λαός, ανεξάρτητα αν ανήκουμε στη μειονότητα ή την πλειονότητα, έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες. Εχθρός μας είναι η πολιτική της ΕΕ που στηρίζει τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Μόνο με την κοινή μας πάλη, ενωμένοι στους φοιτητικούς συλλόγους, στα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους μπορούμε να φτιάξουμε ένα κοινό τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, να ανατρέψουμε την εξουσία που μας καταδικάζει στη φτώχεια, που θέλει να σπείρει τη διχόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ