Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΣΕΠ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της 43ης Τακτικής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τα αστικά επιτελεία να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην ανεύρεση «δρόμων» για νέα πεδία κερδοφορίας για λιμνάζοντα κεφάλαια σε τομείς όπως η Ενέργεια και οι Μεταφορές.

Στη Σύνοδο μετείχαν 80 εκπρόσωποι Κοινοβουλίων από έντεκα κράτη - μέλη της Συνέλευσης (Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα), εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, πρέσβεις, κ.ά. Σημειωτέον, ήδη από το Γενάρη 2011, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για τον Εύξεινο Πόντο, τον χαρακτήρισε «περιοχή στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ».

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, μετέχουν ενεργά και στηρίζουν την ΟΣΕΠ αποσκοπώντας στην προώθηση και ενίσχυση της δράσης και των συμφερόντων ντόπιων μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. Εξ ου και η Αθήνα αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εξάμηνης προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΟΣΕΠ (την είχε το α' εξάμηνο) έως το Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα αρμόδιου για οργανωτικά θέματα της ΚΣ της ΟΣΕΠ, εκλέχτηκε για την τριετία 2015 - 2018 ο διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Μιλτιάδης Μακρυγιάννης.

Κλείνοντας τις εργασίες της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα, ενώ εστιάζοντας σε τομείς που προκρίνουν για την κατεύθυνση λιμναζόντων κεφαλαίων τόνισε ότι «τομείς όπως οι Μεταφορές, οι Νέες Τεχνολογίες, ο Τουρισμός, και βέβαια η Ενέργεια και η Ενεργειακή ασφάλεια συνιστούν πεδία δράσης που μπορούν, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνεργασίες, να μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη και στην πολυπόθητη ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ