Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΑΜΟΣ
Να «κοκκινίσουν» και οι τρεις κάλπες

Η Ερη Ρίτσου
Η Ερη Ρίτσου
Στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Σάμο, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Τη συγκέντρωση άνοιξε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ερη Ρίτσου, η οποία τόνισε τη σημασία της πολιτικής μάχης των ευρωεκλογών και της ενίσχυσης του ΚΚΕ σ' αυτές. Οι ευρωβουλευτές μας - τόνισε η Ερη Ρίτσου - με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο ανέδειξαν σημαντικά λαϊκά προβλήματα, αποκάλυψαν στον ελληνικό λαό τα σχέδια των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων και στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό τους. Με συγκίνηση, αναφέρθηκε στον πρόωρο και ξαφνικό χαμό του Μπάμπη Αγγουράκη, τον οποίο χαρακτήρισε σεμνό και ακούραστο αγωνιστή με πολύπλευρη προσφορά στο Κόμμα και στο λαό.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη καταδίκης της ΕΕ ως μηχανισμού επιβολής πάνω στους λαούς των μονοπωλιακών συμφερόντων και την αποφασιστικότητα του λαού να αντισταθεί στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.

Ο Αντώνης Δράκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι και οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα κάνουν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία. Μαζί με το κίνημα θα διεκδικήσουμε αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και οι κάτοικοι των νησιών μας. Θα λειτουργήσουμε με γνώμονα τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων και όχι με γνώμονα τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τραπεζιτών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως διαχειρίστηκαν τις τύχες μας η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αλλά και οι δήμαρχοι των νησιών μας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Κώστας Τζίχας αναφέρθηκε στη σημασία της τριπλής εκλογικής μάχης, λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να ενώσει και στις 3 κάλπες, δήμο, περιφέρεια, ευρωεκλογές, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ψηφίζοντας το ΚΚΕ, είναι η σκληρή καθημερινότητα που ζούμε και η αίσθηση ότι έρχονται χειρότερα με τη σφραγίδα της ΕΕ, της οικονομίας του κεφαλαίου και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. «Η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική, άμεσα υλοποιήσιμη λύση, είπε, ενόψει των εκλογών, είναι: ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ και με προοπτική την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Μιλώντας, ειδικότερα, για τις δημοτικές εκλογές έδωσε τα χαρακτηριστικά του δήμου συμμαχητή και συμπαραστάτη του λαού, σε αντιπαράθεση με το μοντέλο του δήμο που υπηρετούν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καπηλεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις υποψήφιες περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα , κάποιοι απ' αυτούς θυμήθηκαν το προ 30ετίας πέρασμά τους από τη ΚΝΕ ή τη συνεργασία τους με το ΠΑΜΕ και τα μοστράρουν στα βιογραφικά τους. Είναι πράγματι τίτλος τιμής να είναι κανείς κομμουνιστής. Αρκεί να συνεχίζει να είναι και όχι να το επικαλείται για να μαζεύει ψήφους. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ