Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

Δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα των μεταδημοτεύσεων η κυβέρνηση

Σε τηλεφωνικό διάβημα προς το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε χτες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης, για το θέμα που προέκυψε με τις μεταδημοτεύσεις. Ως γνωστόν, εκατοντάδες πολίτες, κυρίως από Αθήνα, Ελευσίνα, Γρεβενά και Μυτιλήνη, κατήγγειλαν πως, παρά το γεγονός ότι έκαναν έγκαιρα αιτήσεις για μεταδημοτεύσεις, καλούνται - λόγω «τεχνικού» όπως γνωστοποιήθηκε προβλήματος - να μεταβούν στις περιοχές όπου ψήφιζαν πριν, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις κατοικίες τους.

Παρά την παρέμβαση που έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» την περασμένη βδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και παρά την επικοινωνία του Θ. Παφίλη με τον Γ. Μιχελάκη, λύση στο πρόβλημα δε διαφαίνεται. Ενός προβλήματος για το οποίο έχουν αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους και όχι οι πολίτες που γράφτηκαν κανονικά στα δημοτολόγια. Με αυτόν τον τρόπο, υποχρεώνονται να φορτωθούν επιπλέον έξοδα οι ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στον τόπο όπου ψήφιζαν προηγουμένως και απ' όπου έχουν μεταδημοτεύσει.

Χτες, ο Γιάννης Γκιόκας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΚΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, έθεσε ξανά προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία προκλητικά σιωπούν, το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων, για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 18 και 25 Μάη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση των διοδίων τις μέρες πριν και μετά από τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ. Επίσης τόνισε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των μεταδημοτεύσεων που εξακολουθεί να υφίσταται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ