Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ με οποιαδήποτε μορφή

MotionTeam

«Ο λαός με την ψήφο του να επενδύσει στους αγώνες του, να τους δυναμώσει, να τους θωρακίσει. Εγγύηση γι' αυτό αποτελεί η ψήφος στο ΚΚΕ», σημείωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στις υπηρεσίες της.

Τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, της Ενέργειας, των μεταφορών, των λιμανιών, των αεροδρομίων, αποτελούν στρατηγική επιλογή της ΕΕ. Αυτήν την πολιτική υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Συνδέει ένα κοινό όραμα όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται τον ευρωμονόδρομο, το κοινό όραμα της ΕΕ, που είναι εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Εμείς επιμένουμε. Αν θες να πας κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις δεν αρκεί μόνο να αγωνιστείς, που βέβαια είναι η βάση για να προχωρήσεις μπροστά, γιατί χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να κάνεις και πολιτικές επιλογές. Χρειάζεται να επενδύεις και τον αγώνα σου να τον δυναμώνεις και να τον θωρακίζεις με την πολιτική σου επιλογή. Να μη φοβηθούμε. Την αγανάκτηση να την εκφράσουμε και πολιτικά, καταδικάζοντας όποιο κόμμα υποστηρίζει την ψυχή της ΕΕ, υπερψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους ζήσαμε, δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι έκανε λάθος που ψήφισε το Μάαστριχτ, το μνημόνιο των μνημονίων, όμως πώς εκφράζεται αυτή η δήθεν αναστροφή; Συνεχίζει να υποστηρίζει την ΕΕ. Αυτές οι κωλοτούμπες που όλοι σας διαπιστώνετε στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ. Πιστεύετε ότι θα αναστραφούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, και τότε πώς θα προσελκύσουν επενδυτές όπως λένε; Γιατί εκεί, στους επενδυτές, στους ιδιώτες και στην ανταγωνιστικότητα στηρίζουν την ανάπτυξη που προβάλλουν.

Εμείς λέμε ότι η καλυτέρευση της ζωής μας και τα συμφέροντα των επενδυτών ήταν και θα είναι πάντα κόντρα, δε συμβιβάζονται».

Μόνο το ΚΚΕ εναντιώθηκε στη μετοχοποίηση

Αναφερόμενος ειδικά στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τόνισε: «Το '99 μόνο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εναντιωθήκαμε στη μετοχοποίηση και την είσοδο των εργολάβων. Είπαμε όχι ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή. Στη συνέχεια πέρασε χωρίς καμία αντίδραση και με ευθύνη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, η ιδιωτικοποίηση του 26% των μετοχών της ΕΥΑΘ, στο όνομα ότι το κράτος διατηρεί την πλειοψηφία. Προειδοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιώτης να μπει εδώ μέσα και να περιμένει από το κράτος να διαχειριστεί τα δικά του λεφτά. Θα συνεχίσει μέχρι να φτάσει στο 100% και θα τσακίσει τους εργαζόμενους και το λαό. Αυτό πάει να γίνει σήμερα».

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα που προετοιμάζουν φορείς και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι δε διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά με τη μορφή που αυτή θα προχωρήσει. Προέτρεψε ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές να τοποθετηθεί για το σύνολο των προβλημάτων του, ανάμεσα σε αυτά και για το πρόβλημα του νερού. Με την ψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ να εκφραστεί γνήσια η λαϊκή αντίθεση, ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ