Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολοκληρωτικά έκτρωμα

«Ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση κινείται εκτός των πολιτικών και θεσμικών της δεσμεύσεων. Εκτος κυβερνητικού προγράμματος και εκτός πλαισίου κυβερνητικών δηλώσεων.

Οχι μόνο καταψηφίζω το νομοσχέδιο αλλά θεωρώ την πολιτική και τη διαδικαστική πρακτική που ακολουθήθηκε, εκτός της ψήφου εμπιστοσύνης που έχω δώσει». Ετσι κατέληγε η γραπτή δήλωση του Σήφη Βαλυράκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, την οποία δημοσιοποίησε στη Βουλή, καθώς αποχωρούσε και λίγο πριν πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον «τρομονόμο».

Και μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να ψέλλιζε κάποιες δικαιολογίες, συνεπικουρούμενος από τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά η εικόνα της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής... βοούσε. Είκοσι βουλευτές ήταν, όλοι κι όλοι, παρόντες, μαζί με τον προεδρεύοντα. Απ' αυτούς, οι 12 ανήκαν στη ΝΔ και οι 8 στο ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων οι δύο (Φ. Ιωαννίδης και Π. Κρητικός) καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να απουσιάζει. Ακόμη και αρκετοί, οι οποίοι προσήλθαν και υπέγραψαν στο «παρουσιολόγιο» έσπευσαν να βγουν από την αίθουσα, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία. Κι όσοι υποστήριζαν το έκτρωμα, σε ιδιωτικές έστω συζητήσεις, ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα...

Ενα «τρομο - νομοσχέδιο» που αποτελεί μια αντιδημοκρατική εκτροπή, δεν μπορούσε να ψηφιστεί, παρά μόνο με διαδικασίες που «μυρίζουν» έντονα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ