Κυριακή 10 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Να γίνει ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ο «τρομο»-νόμος!

O «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα πώς όλα σχεδόν τα κόμματα βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση από αμερικανικές υπηρεσίες!

Συστηματικά τα τελευταία χρόνια παίρνονται πίσω και αυτές οι περιορισμένες αστικοδημοκρατικές ελευθερίες. Βασικός στόχος: το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και των πρωτοπόρων δυνάμεών του. Η πολιτική καταστολής αναπροσαρμόζεται στις αυξημένες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων της «νέας τάξης».

Τελευταίο μέτρο, που ανοίγει διάπλατα το δρόμο αντιδημοκρατικών εκτροπών, είναι η ψήφιση, τη βδομάδα που μας πέρασε, του «τρομονόμου» που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ευρύτατες δυνάμεις. Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε επί της αρχής από 8 μόλις βουλευτές παρόντες! Το ΚΚΕ αποχώρησε από τις διαδικασίες, αφού δεν κατέστη δυνατή η πρόκληση ονομαστικής ψηφοφορίας, λόγω της έλλειψης του αναγκαίου αριθμού βουλευτών, εξαιτίας της άρνησης του ΣΥΝ! Παρ' όλα αυτά, συγκεκριμένοι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ εκδήλωσαν τις διαφωνίες τους, ενώ η κυβέρνηση, διά του υπουργού της, εξέφρασε επανειλημμένα την ευγνωμοσύνη της προς την... επάρατο Δεξιά, τη ΝΔ, αφού ψήφισαν από κοινού το έκτρωμα.

Στους δρόμους της πάλης θα καταργηθεί τελικά ο «τρομονόμος» και η αντιδημοκρατική εξουσία των εμπνευστών του, που ακούνε στα ονόματα ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και αμερικανική πρεσβεία. Νέα στοιχεία από τη δράση των μυστικών υπηρεσιών φέρνει σήμερα στο φως ο «Ριζοσπάστης».


ΣΕΛ.   3,    10  -  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ