Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΟΣΠΑ

Συγκροτήθηκε χτες σε σώμα το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 22 - 23 Ιούνη 2001.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΠΑ επισημαίνει ότι το νέο προεδρείο εκλέχτηκε σε διαπαραταξιακή, αναλογική και λειτουργική βάση. Το νέο προεδρείο είναι: Πρόεδρος Μαν. Πατέστος, α' αντιπρόεδρος Στ. Μανούσος, β' αντιπρόεδρος Μ. Δελής, γεν. γραμματέας Κ. Λιάππης, ταμίας Γ. Παπαδημητρίου, έφορος Ε. Κοκώσης, αναπλ. γγ Χρ. Νίκου, αναπλ. ταμίας Στ. Πεκιάς, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γ. Πέππας και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Στ. Χαλβατζής. Μέλη στο νέο προεδρείο της ΟΣΠΑ είναι οι: Κ. Αναγνωστάκης, Π. Δημητράς, Α. Κρυστάλλης, Γ. Λαΐνης, Σ. Μαντζουράνης, Σ. Μουρίκης, Κ. Ντούρος, Γρ. Πάνου, Γ. Σταύρου, Σπ. Στριφτός και Μ. Τσιλιμιδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι Στ. Μανούσος, τόνισε ότι το πλαίσιο δράσης της νέας διοίκησης της ΟΣΠΑ θα πρέπει να είναι: Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΟΑ, δηλαδή η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και η επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων του ομίλου της ΟΑ 100% στο κράτος. Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προ την ψήφιση των νόμων 2271 και 2602 καθεστώς. Διεκδίκηση ΣΣΕ για το 2001, που να καλύπτει τις απώλειες των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των πάγιων αναγκών της ΟΑ με μονιμοποίηση των εποχικών με επετηρίδα. Διατήρηση του Ασφαλιστικού και ένταξη σε αυτό όλων των εργαζομένων στην ΟΑ. Δημόσια, υποχρεωτική, καθολική κοινωνική ασφάλιση. Υπαγωγή του αεροδρομίου Σπάτων στο κράτος. Απόρριψη κάθε πρότασης για συμμετοχή στον «κοινωνικό» διάλογο - απάτη.

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο δεσμεύονται οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα εκφράζουν τη στάση της με την ψήφο τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ