Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το Κωπηλατοδρόμιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα αποφασίσει για την αίτηση αναστολής που κατέθεσαν οι οικολογικές και πολιτιστικές οργανώσεις Αρχαιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Οι παραπάνω οργανώσεις ζητούσαν την αναστολή των έργων του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά Αττικής.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Χρ. Γεραρής με απόφασή του το εισήγαγε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αν και αρχικά είχε εισαχθεί στο Ε' Τμήμα που είναι αρμόδιο για περιβαλλοντικά θέματα. Πάντως, η δικάσιμος της κύριας προσφυγής (επί της αίτησης ακύρωσης) έχει προσδιοριστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2001 με εισηγητή τον σύμβουλο επικρατείας Ν. Σκλία.

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι η κοινή υπουργική απόφαση για την κατασκευή του κωπηλατοδρομίου διαγράφει εντελώς την αρχαιολογική σημασία μιας ολόκληρης περιοχής και το ενδιαφέρον των υπουργών συνίσταται μόνο στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων.

Χτες, η επίτροπος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης Β. Ρέντινγκ, δήλωσε... ικανοποίηση για κάποιες διευκρινίσεις που της παρείχε η κυβέρνηση σχετικά με τα έργα που θα γίνουν στο Σχοινιά. Αναφερόμενη σε επιστολή, που έλαβε από τον υπουργό Πολιτισμού Ε. Βενιζέλο, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις πληροφορίες που συνέλεξε από το υπουργείο Πολιτισμού και ότι «είναι απαραίτητο να προστατευτεί η περιοχή» και ότι στο Σχοινιά θα γίνουν μόνο «ελαφρές κατασκευές», εννοώντας την απόφαση να μη γίνει τελικά στην περιοχή το Ολυμπιακό Κέντρο Σλάλομ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ