Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Αλλοθι επιδιώκει η ηγεσία της Ομοσπονδίας

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας είναι τεράστιες. Με τη συμβιβαστική τακτική της έστρωσε το δρόμο στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και διοίκησης. Ταυτόχρονα, έσπερνε αυταπάτες στους εργαζομένους.

Αυτό δηλώνει ο Ν. Κεφάλας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΤ και εκπρόσωπος τής «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Σημειώνει ότι η πλειοψηφία κατ' επανάληψη απέρριψε αγωνιστικές προτάσεις της παράταξης. «Τώρα επιχειρεί να δημιουργήσει άλλοθι και προπέτασμα καπνού, αφού ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια έβαλε πλάτες στην πολιτική ξεπουλήματος του Ταχυδρομείου και στήριξε όλο το θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του».

Τονίζει ότι - υπό την πίεση των εργαζομένων και των προβλημάτων - σχεδιάζουν απεργία δίχως όμως προοπτική και συνέχεια. «Καλούν τους εργαζομένους σε έναν αγώνα από τον καναπέ του σπιτιού τους, αφού δεν προγραμμάτισαν την ημέρα της απεργίας ούτε συγκέντρωση των εργαζομένων».

Καλεί μεν τους εργαζομένους σε συμμετοχή στην απεργία, παράλληλα όμως, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αγώνα από τα κάτω. Με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ