Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
«Φρένο» στη συνεχή υποβάθμιση

Μαζικό «παρών», στο προσκλητήριο της δημοτικής αρχής, των κατοίκων της πόλης. Συγκέντρωση και 2ωρος αποκλεισμός του λιμανιού

Οι Περαμιώτες είναι αποφασισμένοι να βάλουν «φρένο» στη συνεχή υποβάθμιση της πόλης τους. Το απέδειξαν ξανά προχτές το βράδυ, όταν έσπευσαν να δώσουν το μαζικό τους «παρών» στο αγωνιστικό κάλεσμα που «σήμανε» η δημοτική τους αρχή, συγκροτώντας μία μεγάλη συγκέντρωση στο τέρμα Περάματος, στην προβλήτα όπου καταπλέουν τα φέρι μποτ.

Η προχτεσινοβραδινή κινητοποίηση ήταν η δεύτερη σε διάστημα 15 ημερών, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αν η κυβέρνηση δε λάβει μέτρα ανακούφισης του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη, για τη βελτίωση της μοναδικής και, όπως έχει αποδειχθεί, επικίνδυνης λεωφόρου του Περάματος, αλλά και της προβλήτας, η οποία παραμένει η ίδια εδώ και 10ετίες, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη πορθμειακή γραμμή της χώρας. Απαιτούν, επίσης, να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας της πόλης.

Οι Περαμιώτες απέκλεισαν συμβολικά για 2 περίπου ώρες, από τις 7.30 έως τις 9.30 το βράδυ, την πρόσβαση στην προβλήτα, απαγορεύοντας την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών στα φέρι μποτ. Παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση, ο αγωνιστής δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πατσιλινάκος επισήμανε: «Το Πέραμα οι κρατούντες το έχουν μόνο για πέρασμα, αδιαφορώντας για το επίπεδο ζωής της πόλης. Εχουμε το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας με διπλάσια κίνηση από το δεύτερο του Ρίου - Αντιρρίου και δεν έχουν φτιάξει μια προβλήτα για να εξυπηρετεί και άλλο δρόμο. Αυτή η προβλήτα είναι η ίδια εδώ και 40 χρόνια, όταν εξυπηρετούσε δύο ξύλινα σκάφη». Σοβαρό στοιχείο που ανέφερε ο δήμαρχος είναι ότι στη λεωφόρο Περάματος, σύμφωνα με την Τροχαία, κάθε χρόνο 10 άνθρωποι σκοτώνονται και 60 τραυματίζονται. Ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει 240 τροχαία ατυχήματα! «Πόσοι πρέπει να γίνουν οι νεκροί - συνέχισε - για να επέμβει η κυβέρνηση και να λύσει το πρόβλημα; Αντί να ληφθούν μέτρα, έρχεται από πάνω και η απόφαση για την απομάκρυνση του Τμήματος της Τροχαίας. Σήμερα δηλώνουμε ότι αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση η προβλήτα θα κλείσει τελείως». Τις επόμενες μέρες, αναμένεται η δημοτική αρχή να αποφασίσει τα παραπέρα αγωνιστικά της βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ