Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Διώκονται μαθητές για τους αγώνες τους

Ενεργοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, η κυβέρνηση στήνει για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγωνιστές μαθητές, ανάμεσά τους και μέλη της ΚΝΕ, με σκοπό να τους τιμωρήσει για τη συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Την περασμένη βδομάδα ήταν σειρά των 15μελών του 1ου ΤΕΕ και 6ου ΕΛ Αιγάλεω. Η Εισαγγελία τους καλεί να παρουσιαστούν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, στο Πταισματοδικείο Αθηνών (Σταδίου 62) για ένορκη κατάθεση.

Η υπόθεση γίνεται βάσει των καταθέσεων που είχαν κάνει οι διευθυντές των δύο σχολείων για τις καταλήψεις Δεκέμβρη 2000 και Γενάρη 2001. Παρά το γεγονός ότι οι διευθυντές έκαναν αναφορά για τη μαζική συμμετοχή των μαθητών, την ανυπαρξία φθορών και το νόμιμο τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε η κατάληψη, ωστόσο επικαλέστηκαν «κατάχρηση κλειστού χώρου που χρησιμοποιήθηκε ως άσυλο», προχώρησαν σε παραποίηση των αιτημάτων και χαρακτήρισαν αυθαίρετες τις εισηγήσεις των 15μελών στις γενικές συνελεύσεις των μαθητών. Στο χορό της τρομοκρατίας μπαίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ και προτείνει διάφορα κατασταλτικά μέτρα, όπως απαγόρευση υποψηφιότητας στα μαθητικά συμβούλια σε όποιον μαθητή είναι πάνω από 18 ετών, ενημέρωση και συμμετοχή του Συλλόγου σε μαθητικές συνελεύσεις κ.ά.

Την ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών της κυβέρνησης σε βάρος των μαθητών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της δίωξης των αγωνιστών μαθητών. «Για τέτοιες προκλητικές ενέργειες η κυβέρνηση προ πολλού έχει χάσει κάθε δικαίωμα να τις αποκαλεί μεμονωμένες. Οι χαλκευμένες κατηγορίες των επτά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι διώξεις των ναυτεργατών, των αγωνιζόμενων γιατρών του ΙΚΑ, η τρομοκράτηση και οι διώξεις των μεταναστών, ο χαφιεδισμός και οι παρακολουθήσεις κάθε δραστηριότητας του λαϊκού κινήματος, ο τρομονόμος συνιστούν μια αλυσίδα καταστολής, τρομοκρατίας και ευθείας ποινικοποίησης των αγώνων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η τοπική ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ