Παρασκευή 6 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αλλαγή σκυτάλης

Σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης στο Κερατσίνι, επικεφαλής της ΔΑΣ ανέλαβε ο Δημήτρης Μουρίκης.

Μετά 20 χρόνια επιτυχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα οποία τα τελευταία 8 ήταν επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, η Ελένη Παπαδοπούλου παρέδωσε προχθές το βράδυ τη σκυτάλη στο Δημήτρη Μουρίκη. «Πίστευα και πιστεύω πως δεν είναι σωστό να είμαστε εσαεί και μέχρι τέλους στις ίδιες δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Γι' αυτό ένα αίτημά μου μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές να αντικατασταθώ από τη θέση του επικεφαλής της ΔΑΣ γίνεται σήμερα πραγματικότητα», είπε η Ε. Παπαδοπούλου στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου Κερατσινίου, που είχε γεμίσει από κατοίκους του Δήμου. Ιδιαίτερα πολυπληθής ήταν η παρουσία αθλητικών παραγόντων, χώρο όπου ο Δ. Μουρίκης έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Ο νέος επικεφαλής της ΔΑΣ είναι παλιό και δοκιμασμένο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του μαζικού κινήματος. «Ανθρωπος χαμηλών αλλά σταθερών τόνων. Που έχει την εκτίμηση των συνεργατών του, είναι ανοιχτός στο διάλογο, ακούει το συνομιλητή του. Μεθοδικός, οργανωτικός και παραγωγικός στη δουλιά του. Αγωνιστής, που στάθηκε αταλάντευτος στις θέσεις του, στην ιδεολογία του, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα χώρο ιδιαίτερα ευάλωτο στις διαβρώσεις. Είναι έντιμος και συνεπής, αποδεκτός και αγαπητός από φίλους και εχθρούς», σημείωσε η Ε. Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας το νέο επικεφαλής της παράταξης. Και πρόσθεσε: «Στο δύσκολο έργο που θα αναλάβει θα έχει μαζί του όλους εμάς που στηρίξαμε αυτή την Κίνηση τόσα χρόνια, που παλέψαμε για να ακούγεται μια άλλη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα στην πόλη. Και εγώ προσωπικά βεβαίως δεν αποστρατεύομαι».

Αναφερόμενη στη δράση της παράταξης, η Ε. Παπαδοπούλου, επισήμανε: «Εμείς ζητάμε την ψήφο του λαού όχι απλά για μια φιλολαϊκή διαχείριση στο δήμο, αλλά για να αντιπαλέψουμε, να εμποδίσουμε να υλοποιηθούν αντιλαϊκές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να συμβάλουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων για φιλολαϊκή πολιτική. Εμείς θα επιδιώξουμε στο επόμενο διάστημα να συμπαραταχτούν μαζί μας όλοι όσοι συμφωνούν μ' αυτή την αντίληψή μας, όλοι όσοι αντιστέκονται στις πολιτικές του Μάαστριχτ, στους "εκσυγχρονισμούς" και στις αναδιαρθρώσεις που πλήττουν την πλειοψηφία του λαού, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα επιδιώξουμε τη συσπείρωση γύρω από τη ΔΑΣ όλων των δυνάμεων που θέλουν να παλέψουν την πολιτική που χειροτερεύει το βιοτικό μας επίπεδο».

Ο Δημήτρης Μουρίκης, αφού αναφέρθηκε στους αγώνες της ΔΑΣ τα τελευταία χρόνια, τόσο όταν είχε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου, όσο και στην περίοδο που είναι αντιπολίτευση, υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε στους αριστερούς που δεν εγκλωβίζονται στους μύθους, δε στριφογυρνάνε γύρω από τα κόμματα εξουσίας εκλιπαρώντας κυβερνητική συνεργασία. Απευθυνόμαστε στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το Συνασπισμό, που ψάχνουν και ψάχνονται, έχουν ενστάσεις, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν την ψήφο τους σε τοπικές εξουσίες «μακρύ χέρι» και διεκπεραιωτές της κεντρικής εξουσίας. Απευθυνόμαστε στον καθένα και στην καθεμία, στο νέο και τη νέα που αναζητούν μια άλλη δημοτική πολιτική. Μια άλλη πολιτική. Εμπρός να ξανασυναντηθούμε στο δρόμο που θα φέρει την Αριστερά ξανά πλειοψηφία στο δήμο Κερατσινίου. Ελάτε να συζητήσουμε τη δημοτική μας πρόταση. Μια πρόταση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των Κερατσινιωτών. Ελάτε να στελεχώσετε τη Γραμματεία. Τις Επιτροπές μας. Χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς παρωπίδες. Σας περιμένουμε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δυναμώσει η ΔΑΣ, οι διεκδικήσεις, οι αγώνες, η αντίσταση στον ατομικισμό, στο συμβιβασμό και στην αδιαφορία. Στο σύγχρονο και στο καινούριο λέμε ΝΑΙ. Στην εξέλιξη, στην πρόοδο λέμε ΝΑΙ. Με μια διαφορά: Ολα αυτά να είναι προς όφελος των πολλών. Αυτές είναι οι αρχές μας. Θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Οπως παλιά. Ομως μόνοι μας δεν μπορούμε. Ελάτε μαζί μας. Στο δήμο ξανά η Αριστερά»!

Στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την όσο πλατύτερη διάδοση των θέσεων της ΔΑΣ στους κατοίκους του Κερατσινίου, ενώ μετά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα αναδειχτεί και ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχτεί από τη ΔΑΣ στις προσεχείς εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ