Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αγώνας για να μην αναγνωριστεί το ψευδοκράτος

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τόνισε ότι θα είναι συνεχής και δύσκολος ο αγώνας για αντιμετώπιση της προσπάθειας της τουρκικής διπλωματίας να προωθήσει αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο Ι. Κασουλίδης ανέφερε ότι η αποτελεσματική παρέμβαση της ελληνικής και κυπριακής διπλωματίας ματαίωσε τα σχέδια της Αγκυρας για προώθηση της αναγνώρισης του ψευδοκράτους μέσα από την ισλαμική διάσκεψη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η προσπάθεια της Τουρκίας είναι μόνιμη και πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, γεγονός που επιβάλλει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση από την πλευρά μας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ι. Κασουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει κάποια ιδιομορφία στην αντιμετώπιση του Κυπριακού από τις αραβικές χώρες. Οι μεσογειακές χώρες είπε, βλέπουν το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και τάσσονται υπέρ της επίλυσής του, ώστε να μη δημιουργηθεί προηγούμενο, το οποίο είναι δυνατό να επηρεάσει τις ίδιες.

Απαράδεκτη ενέργεια του καθεστώτος Ντενκτάς

Το καθεστώς του Ραούφ Ντενκτάς επέβαλε «απαγόρευση εξόδου» σε 17 παιδιά, μεταξύ 10 και 11 ετών, καταγγέλλει τουρκική εφημερίδα.

Το καθεστώς του Ραούφ Ντενκτάς, επέβαλε «απαγόρευση εξόδου» σε 17 παιδιά, μεταξύ 10 και 11 ετών, και στις οικογένειές τους για το χρονικό διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιούλη.

Αυτό καταγγέλλει η εφημερίδα ΣΤΑΡ που εξηγεί ότι η απαγόρευση επιβλήθηκε για να εμποδιστεί η συμμετοχή των παιδιών στους «παιδικούς Ολυμπιακούς Ειρήνης» που οργανώνονται στην Ελλάδα.

Η ομοσπονδία Τουρκοκυπρίων δασκάλων που είχε οργανώσει τη συμμετοχή των παιδιών στους Ολυμπιακούς, συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την απαγόρευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ