Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΞΗ Ο «ΕΥΡΩ - ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ»
Το ηλεκτρονικό ΦΑΚΕΛΩΜΑ ζει και βασιλεύει

Πληροφορίες για τους Ελληνες διαδηλωτές της Γένοβας παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην ιταλική

Σε χρόνο ρεκόρ οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ και οι αντίστοιχες δυνάμεις καταστολής κάθε χώρας εφάρμοσαν στην πράξη τις πρόσφατες αντιδημοκρατικές αποφάσεις, περί συντονισμού και συνεργασίας των αστυνομικών δυνάμεων. Παρότι τα αυταρχικά μέτρα αποφασίστηκαν μόλις την περασμένη Δευτέρα, κυβερνήσεις, μηχανισμοί και υπηρεσίες, σαν έτοιμες από καιρό (ή, μήπως, ήταν;), ανταλλάσσουν στοιχεία και «φακέλους» και συντονίζονται ενάντια στον «εχθρό λαό», αποκαλύπτοντας - εκτός των άλλων - ότι ο «μεγάλος αδελφός» ήταν και είναι «παρών», ρίχνοντας τη βαριά του σκιά στη δημόσια ζωή και στην καθημερινότητα των εργαζομένων και των λαών.

Ανάμεσά τους, βέβαια, συγκαταλέγεται και η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις προχτεσινές, σχετικές διαψεύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύμφωνα, με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», οι ελληνικές αρχές έχουν, ήδη, ενημερώσει τις αντίστοιχες ιταλικές, με τις «γενικές» - τουλάχιστον - πληροφορίες, που έχουν ζητηθεί στα πλαίσια της Γιουροπόλ. Επίσης, όπως κατήγγειλε, χτες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παν. Κρητικός, οι ιταλικές αρχές έχουν ζητήσει πληροφορίες, σχετικά με τον αριθμό των πολιτών, που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Γένοβα, καθώς και στοιχεία σχετικά με την πολιτική και κοινωνική δράση τους.

Αποκαλυπτικό, άλλωστε, του συντονισμένου «ευρω-φακελώματος» αποτελεί το γεγονός, πως οι ιταλικές αρχές απαγόρευσαν, ήδη, την είσοδο στη γειτονική χώρα σε 700 περίπου διαδηλωτές από άλλες χώρες, χαρακτηρίζοντάς τους απλώς «ανεπιθύμητους».


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ