Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να βαθύνει η αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με το κεφάλαιο

Η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό είναι το βασικό αγωνιστικό πλαίσιο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, που θα πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις της Γένοβα. Η συμμετοχή του Πανεργατικού αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) σε αυτές τις διαδηλώσεις εκφράζει την ανάγκη ο αγώνας αυτός να αποκτά όλο και πιο πολύ, ουσιαστικό περιεχόμενο και να βαθαίνει την αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια απάντηση - καταδίκη στον εντεινόμενο αυταρχισμό και τρομοκρατία σε βάρος των λαών της Ευρώπης, που έχει εξαπολύσει αυτές τις μέρες η ιταλική κυβέρνηση σε συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ.

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, που είναι γραμμένη σε τέσσερις γλώσσες και χιλιάδες αντίτυπά της θα μοιραστούν στους διαδηλωτές της Γένοβας, επισημαίνει: «Το διεθνές κεφάλαιο μέσα από τους πολύμορφους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΠΟΕ, επιτίθεται με κάθε τρόπο ενάντια στους λαούς και τα δικαιώματά τους. Η επίθεση αυτή εκφράζεται μέσα από αντιλαϊκές αντεργατικές κοινωνικοοικονομικές αναδιαρθρώσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του Πολιτισμού, με τις εργασιακές σχέσεις ευελιξίας, με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία και με τους βρώμικους πολέμους».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά το ΠΑΜΕ στο δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης υπογραμμίζει ότι «δέχεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, τα συγκεντρωμένα πυρά του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων μελών της. Ολοι αυτοί, στην πρόσφατη Σύνοδό τους στη Στοκχόλμη, αποφάσισαν να μετατρέψουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους κερδοσκόπους ιδιώτες».

Οι συνέπειες αυτής της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου είναι πλέον ορατές - συνεχίζει η ανακοίνωση - στη διατροφή μας και το περιβάλλον, ενώ πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα «της πείνας, της δίψας, του αναλφαβητισμού, της εξαθλίωσης εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, της έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, της γιγάντωσης του πλούτου στους λίγους και της φτώχειας στους πολλούς».

Αλλωστε, προς επιβεβαίωση των παραπάνω, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του ΟΗΕ που δείχνουν ότι μόλις 200 άνθρωποι πάνω στη Γη «έχουν συνολική περιουσία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έναντι 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν συνολικά 582 εκατομμύρια άνθρωποι!!!!»

Ακόμα, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι μία από τις βασικές επιπτώσεις της ακραίας εκμεταλλευτικής δράσης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κεφαλαίου είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του μισθού και του μεροκάματου του εργαζόμενου και η χειροτέρευση των όρων «αναπαραγωγής των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων του. Ετσι, απειλείται η ίδια η υπόστασή του, η υπόσταση δηλαδή του κυρίου παράγοντα της δημιουργίας, της εξέλιξης και της ανάπτυξης».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ την αναφορά στις επιπτώσεις της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα των λαών τονίζει ότι «η παθητικότητα, η σιωπή δεν ταιριάζει στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης» και προσθέτει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, πιστό στις διεθνιστικές αγωνιστικές παραδόσεις των ταξικών ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών δυνάμεων αλλά και με ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές, στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, παραμερίζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και έμπρακτα παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, καλώντας τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, από κοινού, σε ενιαίο μέτωπο.

ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
  • ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
  • ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ