Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Με κουνουπιέρα μοιάζει η Γένοβα

Σε μια διχοτομημένη και άκρως περιφρουρημένη πόλη έχουν μετατρέψει τη Γένοβα οι κυβερνώντες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να «περιφρουρήσουν» τη Σύνοδο των «Οχτώ», από τους χιλιάδες των διαδηλωτών, που καταφτάνουν για να πάρουν μέρος στις μεγάλες διαδηλώσεις. Παντού φράχτες, πάνοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί, στρατιωτικά καμιόνια να περιοδεύουν συνεχώς, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χτες με τον Δ. Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που βρίσκεται ήδη στη Γένοβα, μας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη σιδερόφραχτη Γένοβα. Οπως μας είπε, η κόκκινη ζώνη είναι αποκλεισμένη με τεράστιους ογκόλιθους από τσιμέντο και από πάνω εκτείνεται γύρω στα πέντε μέτρα πλέγμα με ατσάλι. Περιγράφοντας με μια λέξη την εικόνα αυτή, ο Δ. Αρβανιτάκης μας είπε ότι είναι σαν «κουνουπιέρα». Ολοι οι δρόμοι γύρω από την κόκκινη ζώνη είναι κλειστοί. Πίσω από τα φράγματα που έχουν στηθεί, βρίσκεται πάνοπλος στρατός και αστυνομία. Σε όλη την πόλη περιοδεύουν στρατιωτικά και αστυνομικά καμιόνια. Οι κάτοικοι της Γένοβας αντιμετωπίζουν με τεράστια δυσφορία αυτά τα μέτρα και μάλιστα πολλοί, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται μέσα στην κόκκινη ζώνη, την εγκαταλείπουν. Χτες κάποιες ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, απάντησαν ότι αντιτίθενται σ' αυτά τα μέτρα.

Ο Δ. Αρβανιτάκης μας είπε ότι τα γκρουπ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι πανέτοιμα και μάλιστα τόνισε ότι, όπως φαίνεται, τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που θα πάρουν μέρος στη διαδήλωση, θα είναι από τα πιο πολυπληθή. Σχολιάζοντας τη σημασία της συμμετοχής των Ελλήνων κομμουνιστών στη Γένοβα και τα όσα συμβαίνουν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, τόνισε «ότι δείχνουν την ανάγκη της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και από αυτήν την άποψη αποκτά μεγάλη αξία η συμμετοχή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σ' αυτές τις διαδηλώσεις. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι χρειάζεται, όχι μόνο συντονισμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού, αλλά και ένταση της πάλης σε κάθε χώρα και ειδικά στη χώρα μας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που αποτελούν τον εχθρό για το λαό μας και για τους άλλους λαούς».

Σήμερα το βράδυ, πρόκειται να διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση στην ευρωομάδα όπου συμμετέχει και το ΚΚΕ με θέμα: «Πολιτική, θεσμοί, κινήματα». Από το ΚΚΕ παρέμβαση στη συζήτηση θα κάνει ο ευρωβουλευτής Κώστας Αλυσσανδράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!» (2001-07-22 00:00:00.0)
Το G8 ΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ τη Γένοβα (2001-07-21 00:00:00.0)
Δολοφόνοι! (2001-07-21 00:00:00.0)
Το «ύποπτο» πακέτο (2001-07-19 00:00:00.0)
Επιχείρηση «τρομοκρατία» από τις ιταλικές αρχές (2001-07-17 00:00:00.0)
Κόντρα στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα (2001-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ