Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Απαγόρευε σεισμούς και ... βήξιμο

Οι Ιαβέρηδες της παγκοσμιοποιημένης βίας της «νέας τάξης», που χτυπάνε τους αγωνιστές των λαϊκών συγκεντρώσεων, θα έπρεπε να μαθητέψουν κοντά στον αρειμάνιο εκείνο ενωματάρχη της Δημητσάνας, που πριν από 118 χρόνια, με διαταγή του που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της ιστορικής Δημητσάνας, με ημερομηνία 3/12/1883, απαγόρευε από ...σεισμούς, ως το βήξιμο. Ετσι, με το άρθρο 10, όριζε τελεσίδικα.

«Απαγορεύονται αι σεισμικαί δονήσεις προς αποφυγήν καταπλήξεως του κοινού και του λαού και χάριν της τηρήσεως αναψυχής».

Και επειδή τουριστική η περίοδος και πολλά τα παρατράγουδα, θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τα άρθρα 11 και 12 της διαταγής του, σύμφωνα με τα οποία: «Απαγορεύεται, ενώπιον ξένων, η μαγκουροφορία, ο πυροβολισμός - (σ.σ. μπαλωθιές) - το απότομον βήξιμον, η εκκαθάρισις της ρινός (τούτου επιτρεπομένου εν απομακρυσμένη συνοικία και περί λύχνον (ν)αφάς, όπως λέγανε οι παππούδες μας».

Προλαμβάνοντας τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, ανακοινώνει ότι: «Περί μεσημβρίαν ψαλήσσεται μεγάλη παράκλησις προς απομάκρυνσιν πάσης ασθενείας ζώων, ανθρώπων, ΓΥΝΑΙΚΩΝ (!), περονοσπόρου, ποδάγρας κλπ.».

Πολλές οι σύγχρονες διαμαρτυρίες για την ηχορύπανση και τη μουσική νυχτερινών κέντρων, υψηλών ντεσιμπέλ και εκείνος έδωσε διαταγές: «Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων έμψυχων ζώων και κτηνών διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως, ή και ...ανθρωπογυναικών ακαταλλήλων συμπεριφοράς. Να εμποδισθούν διά το γκάρισμα των όνων και των μουλαριών, το χλιμίντρισμα των ίππων και των ...γαλών».

Πρόδρομος στο καταστατικό αλυσόδεμα, διατάζει: «Να ενώσωσι διά στερεών αλύσεων τους κύνας και τους ...σκύλους και ΑΠΑΝΤΑ τα κακοποιά στοιχεία».

Και για να περιφρουρήσει την «εγχώριαν αιδών», απαγορεύει «την είσοδον αμφοτέρων των γενών και ...ουδετέρων εις θερμούς λουτήρας», όπως και την «διανυκτέρευσιν και μετάβασιν προς ρεμβασμόν εις τους πρόποδας (!) της θαλάσσης - (σ.σ. η Δημητσάνα, ως γνωστόν, είναι στεριανή) - και παρά τας θαλάσσας αμφοτέρων των γενών, προς αποφυγήν ακουσίου απαγωγής μεταξύ των».

Αν ζούσε σήμερα ο αρειμάνιος ενωματάρχης θα μπορούσε ν' ανοίξει φροντιστήριο απαγορεύσεων για επίδοξους και πρόθυμους μιμητές.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ