Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο δεύτερος φάκελος...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν ξέρουμε ποιες ακριβώς ήταν οι προσδοκίες του Γ. Παπαντωνίου, όταν ανακοίνωνε προχτές τη νέα δέσμη των φιλομονοπωλιακών μέτρων, αλλά αν κρίνουμε από τις χτεσινές εφημερίδες, το αντίκρισμα ήταν μάλλον φτωχό. Το μεγάλο κεφάλαιο τα θέλει όλα και, μάλιστα, εδώ και τώρα, δείχνοντας να μη σκαμπάζει από τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ ή την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο θέμα του «Βήματος», με αντικείμενο την προχτεσινή δήλωση του Γ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με την οποία «μεγάλος αριθμός παραγόντων του δημοσίου βίου προσπαθεί να γκρεμίσει ό,τι χτίσαμε». Θυμίζει, λοιπόν, το «Βήμα» ένα πρωτοσέλιδο άρθρο του, της περασμένης βδομάδας. Σύμφωνα, με το τελευταίο, υπάρχουν πολιτικοί, οι οποίοι έχουν κληρονομήσει από τους προκατόχους τους τρεις φακέλους, που τους ανοίγουν σε στιγμές κρίσεως. Ο πρώτος γράφει: «Ρίξε τις ευθύνες στον προκάτοχό σου». Ο δεύτερος: «Ρίξ' τα όλα στα διαπλεκόμενα». Και ο τρίτος: «Αρχισε να γράφεις φακέλους για το διάδοχό σου.»

Προσέξτε, τώρα, τον πρωτοσέλιδο τίτλο του χτεσινού «Βήματος»: «Πώς εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός τις εξελίξεις στην Οικονομία - Ο κ. Ι. Παπαντωνίου άνοιξε τον δεύτερο φάκελό του... - Για όλα -λέει- φταίνε βουλευτές, τραπεζίτες και εκδότες!». Προσθέστε σ' αυτό, την προχτεσινή ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του Χρ. Λαμπράκη και αναμείνατε εξελίξεις...

Υ.Γ. Πόσο καιρό, λέτε, να χρειαστεί ο Γ. Παπαντωνίου για να ανοίξει και τον τρίτο φάκελο..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ