Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ
Στην Αθήνα με πρόσχημα το Προσφυγικό

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από χτες στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, γνωστή για τις συχνές επαφές της με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, άλλους αξιωματούχους, στο διαρκές αλισβερίσι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον αμερικανικό παράγοντα και το ΝΑΤΟ.

Χτες, η Β. Νούλαντ επισκέφτηκε τον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη και ενημερώθηκε για την κατάσταση από μέλη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Αργότερα αναμενόταν να επισκεφτεί και τα Διαβατά. Αλλωστε, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σηκώνουν το θέμα του Προσφυγικού, αξιοποιώντας το ως πρόσχημα για να αναπτύξουν πρόσθετες ΝΑΤΟικές δυνάμεις σε Αιγαίο και Λιβυκό - με «μαγιά» τη ΝΑΤΟική μόνιμη ναυτική δύναμη SNMG2, που ενισχύεται παραπέρα από μια σειρά κράτη - μέλη της λυκοσυμμαχίας - με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, στο φόντο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της κλιμάκωσης του πολέμου στη Συρία, προετοιμάζοντας και νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής.

Σήμερα, η Β. Νούλαντ αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα. Σημειωτέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου, διά της διπλωματικής οδού και ελληνοαμερικανών παραγόντων, έχει ζητήσει από το Λευκό Οίκο την πραγματοποίηση συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπ. Ομπάμα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει αποδεχτεί πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ταφτς, για να μιλήσει στη Βοστόνη στις 22/4 και - όπως γράφεται - θα ήθελε, το ίδιο διάστημα, να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ