Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύξηση προσφυγικών ροών

Αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, όπως δήλωσε χτες το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου για το Προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, ανακοίνωσε ότι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα έχουν φτάσει τις 42.000. Στο μεταξύ, περίπου 1.000 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά αναμένονταν χτες το πρωί να μεταφερθούν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Η δήλωση του Θ. Δρίτσα διαψεύδει την προχτεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας και επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το Προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση 50% στις προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, από τη μέρα που ξεκίνησαν οι αποστολές του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, ασφυκτικά γεμάτοι ήταν και χτες οι χώροι που έχει παραχωρήσει ο ΟΛΠ για την προσωρινή διαμονή προσφύγων και μεταναστών, που φτάνουν καθημερινά από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά. Ετσι, τα τελευταία 24ωρα έχουν αρχίσει να στήνονται και σκηνές. Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Νέο χώρο 12,8 στρεμμάτων για επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων. Με τη νέα επέκταση, η συνολική χωρητικότητα της δομής θα φτάσει τα 2.000 άτομα. Την απαίτηση ο Δήμος της Αθήνας να μην «κάνει το καλό παιδί στην υλοποίηση μιας πολιτικής που είναι αντιπροσφυγική και εχθρική στο δικαίωμα αυτού του κόσμου να ταξιδέψει στις χώρες προορισμού», υποστήριξε ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αθήνας, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και ο Γ. Καμίνης εισηγήθηκε την έγκριση της επέκτασης. Συμπλήρωσε τέλος πως «σε ό,τι αφορά το Κόμμα μας και τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να συνδιαχειριστούμε και να συνδιαμορφώσουμε οτιδήποτε μαζί με την κυβέρνηση, για να υλοποιηθεί η πολιτική που έχει αποφασίσει και που συμφωνήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί και με τα άλλα κόμματα, η πολιτική του εγκλωβισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ