Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Επικοινωνιακό «πινγκ πονγκ» για τον αποπροσανατολισμό του λαού

Τη Δευτέρα 21/3 η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις «εξελίξεις στη Δικαιοσύνη»

Νερό στο μύλο της «βολικής» και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης με αφορμή τις «εξελίξεις στη Δικαιοσύνη» συνεχίζουν να ρίχνουν από κοινού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όπως έδειξε, εκτός από τον πόλεμο των ανακοινώσεων και δηλώσεων που έχει ξεσπάσει, και η χτεσινή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Η διάσκεψη αποφάσισε να διεξαχθεί τη Δευτέρα 21/3 η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Τη διεξαγωγή της συζήτησης ζήτησε πριν από δύο 24ωρα ο πρωθυπουργός με γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να ξεκαθαρίσει, τάχα, το τοπίο όσον αφορά καταγγελίες δικαστικών για παρεμβάσεις υπουργών στο έργο τους, τις οποίες έχουν κάνει σημαία τα άλλα αστικά κόμματα.

Στη διάρκεια της διάσκεψης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ζήτησαν πριν από τη συζήτηση στη Βουλή, να κληθούν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος, αντίστοιχα, προκειμένου να εξεταστούν τα όσα καταγγέλλει η εισαγγελέας Εφετών, Γ. Τσατάνη, ότι δέχτηκε παρέμβαση για το πώς θα χειριστεί υπόθεση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Από τα κυβερνητικά κόμματα απορρίφθηκε το αίτημα, καθώς επιθυμούν να προηγηθεί η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «επικοινωνιακό πινγκ πονγκ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης». Επισήμανε ότι «φυσικά δεν έχουμε καμία αντίρρηση να βγουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο φως» και δεν υπάρχει διαφωνία να συνεδριάσει η Επιτροπή Διαφάνειας. Σημείωσε ότι «θα πάρουμε βέβαια μέρος στην συζήτηση της προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια», ωστόσο, όπως τόνισε, «η εμπειρία έχει δείξει ότι συνήθως από αυτές τις διαδικασίες δεν βγαίνει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο η ψεύτικη αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και να κρύβουν ότι έχουν την ίδια στρατηγική», που είναι η σφαγή του λαού για την κερδοφορία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ