Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ
Αποτέλεσμα και της ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ

«Αποτέλεσμα και της ευρωενωσιακής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ είναι το απαράδεκτο κλείσιμο των συνόρων της στους πρόσφυγες», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συζήτηση σχετικά με την «Εκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η ενσωμάτωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας - επίσημη ονομασία της χώρας που παραβλέπει η Εκθεση - στην ΕΕ στοχεύει στην ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στα Βαλκάνια, σαν ενεργειακό διάδρομο, πεδίο επενδύσεων και γεωστρατηγικό μέτωπο αντιπαράθεσης με τα ρωσικά συμφέροντα. Ο λαός της χώρας θα πληρώσει με ακόμα σκληρότερα αντεργατικά μέτρα τα σχέδια της εγχώριας αστικής τάξης.

Θυμηθείτε: Η διαδικασία ενσωμάτωσης της FYROM ξεκίνησε με πόλεμο, διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κράτη προτεκτοράτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αποτέλεσμα και της ευρωενωσιακής ενσωμάτωσης της FYROM είναι το απαράδεκτο κλείσιμο των συνόρων της, για το οποίο η προχτεσινή Δήλωση της Συνόδου τη συγχαίρει, με άγρια καταστολή στους πρόσφυγες, εγκλωβίζοντάς τους στην Ελλάδα.

Αυτή η πολιτική που αναπαράγει στο Ευρωκοινοβούλιο κι η λεγόμενη ομάδα "Φίλοι της Μακεδονίας", καλλιεργεί εθνο-θρησκευτικούς διαχωρισμούς, αλυτρωτισμούς, αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, μετατρέποντας τα Βαλκάνια κυριολεκτικά σε "πυριτιδαποθήκη".

Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και το σύστημα που υπηρετεί, σημαίνουν εκμετάλλευση, φτώχεια, ανταγωνισμοί και πόλεμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ