Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συζήτηση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Την ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων στη δημιουργία των αιτιών που γεννούν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό ανέδειξε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, τοποθετούμενος εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπου και έγινε συζήτηση για το Προσφυγικό. Είπε συγκεκριμένα: «Αν δεν αναδείξει κανείς τις αιτίες που γεννούν αυτό το πρόβλημα και να τις αντιμετωπίσει, προφανώς και δεν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό. Το πρόβλημα είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες, έχουν ενεργό συμμετοχή και εμπλοκή στη δημιουργία αυτών των αιτιών. Μέσα από τις συμμαχίες που έχει και τις διευκολύνσεις, δημιουργούν πολέμους για να καταληστέψουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών. Παράλληλα, οδηγούν αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων να παρατήσουν τα σπίτια τους, τις πατρίδες τους, ό,τι έχουν και δεν έχουν και να ψάξουν να βρουν αλλού ζωή».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Γ. Μανουσογιαννάκης χαρακτήρισε φρούδες τις ελπίδες «που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ότι, παραδείγματος χάριν, η Σύνοδος της ΕΕ θα πάρει αποφάσεις και τέτοιο εξακολουθεί να το κάνει. Αποδείχτηκε ότι όποιος πάει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της προσφυγιάς με αυτούς που το δημιουργούν, ποτέ δε θα το λύσει. Η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει. Και είναι προκλητικό η κυβέρνηση, αυτή την αξιοζήλευτη, αξιομνημόνευτη αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός σε αυτούς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να προσπαθεί να την εμφανίσει ως στήριξη στην ίδια, αλλά και να παίζει με τα αισθήματα του λαού».

Στην πρόταση της περιφερειακής αρχής για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, ο Γ. Μανουσογιαννάκης αντέτεινε: «Δεν υπάρχει λόγος για διαπαραταξιακή επιτροπή της Περιφέρειας, αφού βοήθεια και παρατηρήσεις από τις παρατάξεις μπορούν να υπάρξουν. Δεν είναι δυνατόν να συνδιοικήσουμε, την ευθύνη την έχετε εσείς, εσείς διοικείτε. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν συμφωνούμε και στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» σημείωσε και κατέθεσε τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ (2020-09-15 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη... (2019-11-09 00:00:00.0)
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών (2019-09-18 00:00:00.0)
Διατηρούν τα κολαστήρια (2019-09-05 00:00:00.0)
Κατέθεσε τις θέσεις της για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2019-09-04 00:00:00.0)
Επιτροπή από την ΚΕΔΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό (2015-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ