Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό στο δικό της «μείγμα» για το κεφάλαιο

Αναφέρει ότι χρειάζεται κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις, και πως η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει καλύτερα από την κυβέρνηση

Eurokinissi

Το δικό της «μείγμα» διαχείρισης προβάλλει η ΝΔ, σε ξένα και ντόπια κέντρα, ως πιο πρόσφορο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προπαγανδίζοντας ταυτόχρονα στο λαό ως «μόνη οδό αληθείας» τον εγκλωβισμό του στο μονόδρομο του κεφαλαίου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χτες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΝΔ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις», προς υποστήριξη του ευρωενωσιακού σχεδίου Γιούνκερ για την παραπέρα χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσα από κοινοτικά κονδύλια.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε εκεί: «Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης (...) Ομως, όλη αυτή η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει αν δεν δημιουργηθεί συνολικά ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, η οποία υπογράφει εντός των επόμενων ημερών το τέταρτο μνημόνιο, δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσελκύσει επενδύσεις. Διότι διακατέχεται συνολικά από ένα πνεύμα, το οποίο αντιτίθεται στο "επιχειρείν" και στην υγιή επιχειρηματικότητα».

Επαναφέροντας εμμέσως το αίτημα της ΝΔ για κάλπες συμπλήρωσε: «Μόνο μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, να απελευθερώσει τις δυνάμεις του υγιούς "επιχειρείν" και να καταφέρει να προσελκύσει στη χώρα μας εκείνες τις επενδύσεις, που θα καταφέρουν οριστικά να επιτρέψουν στη χώρα μας να αφήσει πίσω την περίοδο των μνημονίων».

Μιλώντας, άλλωστε, αργά προχτές το βράδυ στην ΕΡΤ, επέμεινε ότι «το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο,καθώς το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει ο Ελληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δέσμευση για τη ρύθμιση του χρέους υπήρχε από το 2012, και πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για τη μη τήρησή της. Οπως επίσης τους επέρριψε ευθύνες για την αποδοχή του «μείγματος» Τσίπρα.

Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις «δαπάνες» είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από πού θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες». Δίνοντας την απάντηση της ΝΔ, γενικά για τα προβλήματα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, συμπλήρωσε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο Δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα».

Η πρόταση ΝΔ για το χρέος

Να καταγραφούν και οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, χτες, σε ενημέρωση συντακτών, στη γραμμή ότι «η αναποτελεσματική και ανίκανη κυβέρνηση φέρνει αναποτελεσματικό και υφεσιακό πακέτο μέτρων»:

«Τις επόμενες μέρες θα ενσκήψει, μεταξύ άλλων, τυφώνας και έμμεσων φόρων 1,8 δισ., που θα σαρώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα κρατήσει γονατισμένη την οικονομία (...) Ακολουθεί ο διαβόητος "κόφτης" των οριζόντιων περικοπών που θα μειώσει ακόμα περισσότερο το ήδη δραματικά συρρικνωμένο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Ολα αυτά θα τα πληρώσουν τώρα οι Ελληνες, στο όνομα μιας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους. Που δεν θα κουρευτεί».

Χαρακτήρισε, δε, «γενικόλογη και μπερδεμένη» την αναφορά στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ για «μια αβέβαιη ρύθμιση στο μέλλον» για το δημόσιο χρέος, και δίνοντας τη θέση της ΝΔ για το θέμα ζήτησε: «Επιμήκυνση της περιόδου χάριτος, επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, χαμηλά επιτόκια και μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά, για όλα τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα από επίσημες πηγές μετά το 1ο μνημόνιο». Πρόσθεσε: «Ας προχωρήσουμε τη συζήτηση του χρέους στην κατεύθυνση που η ΝΔ έχει προτείνει και ας επικεντρωθούμε και στην πραγματική ουσία του προβλήματος, που είναι η σχέση χρέους προς ΑΕΠ. Δηλαδή, στην ίδια την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας για την οποία η κυβέρνηση αδιαφορεί».

«Μέτρα αναποτελεσματικά και υφεσιακά»

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη «δέσμευση της κυβέρνησης (...) για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα και 3,2% μέχρι το 2030», τόνισε: «Αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα, αυτής της έκτασης, για τόσα πολλά χρόνια, δεν είναι επιτεύξιμα. Μπορούμε, ενδεχομένως, να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για λίγο χρόνο, αλλά να δεσμευτούμε για τα επόμενα 15 χρόνια για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτό. Θα μας καταδικάσει, μονίμως, σε πολιτικές λιτότητας και τελικά θα επιβάλει ένα αέναο μνημόνιο. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τόσο μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για τόσο μεγάλο συνεχές χρονικό διάστημα».

Παραπέρα, δήλωσε ότι είναι «σταθερό το αίτημα για εκλογές», ότι «το αίτημα για εκλογές είναι στάση ευθύνης της ΝΔ (...) που υπαγορεύεται από τη συνολική δραματική κατάσταση στην οποία ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσυραν και εξακολουθούν να σέρνουν τη χώρα». Εξήγησε ότι «δεν αφορά μόνο στα δημόσια οικονομικά. Αφορά στην πραγματική οικονομία, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία. Αφορά στην ανάγκη να φύγει, το ταχύτερο, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ