Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Με τη δίκη Μιλόσεβιτς θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς»

Η δίκη Μιλόσεβιτς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια ανησυχούν ιδιαίτερα το ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα εξηγεί:

- «Είναι από τα πιο κορυφαία ζητήματα της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, το οποίο όμως έχει και μια άλλη διάσταση. Εδώ έχουμε ένα ΝΑΤΟικό δικαστήριο, που το αποτελούν αυτοί οι οποίοι τρομοκρατούν και πολεμούν τους λαούς, και πάει να δικάσει ένα λαό μέσω του Μιλόσεβιτς, ο οποίος αντιστάθηκε. Επομένως, εδώ υπάρχει και ένα άλλο καμπανάκι κινδύνου. Οτι αυτοί οι μηχανισμοί θα μπορούν να επεμβαίνουν στο εσωτερικό της κάθε χώρας, να συλλαμβάνουν. Θα συλλαμβάνουν κάποιους, οι οποίοι κηρύσσονται ένοχοι, ακόμα και όταν οι κυβερνήσεις δεν προθυμοποιούνται να το κάνουν. Αύριο θα σου πουν ότι πρέπει να απαγορευτεί το τάδε κόμμα, διότι έρχεται σε αντίθεση με το δίκαιο της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης!».

- Λένε όμως ότι, ανεξάρτητα αν έγιναν λάθη, πάμε σε μια ηρεμία στα Βαλκάνια...

- «Δεν το συμμερίζομαι. Οτι πάμε σε ηρεμία το ακούμε από το '91. Βεβαίως, αν βάλουν τους λαούς σε μια ιδιόμορφη φυλακή, μπορεί για 10 χρόνια να υπάρχει ηρεμία. Εμείς αυτή την ηρεμία δεν τη θέλουμε.

Η ελληνική κυβέρνηση ως συνδρομήτρια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στην περιοχή προκαλεί τη μήνιν, τη δυσαρέσκεια γειτονικών λαών. Βεβαίως, ο ελληνικός λαός δε φταίει για ό,τι κάνει η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί στις γειτονικές χώρες. Αλλά τι να πουν και οι γειτονικοί λαοί, οι οποίοι δέχονται αυτό το ποδοπάτημα, στο οποίο και στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα;

Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν οξύτητες ανάμεσα στους λαούς χωρίς λόγο. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι εκτεθειμένη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε απειλές εναντίον της εδαφικής της ακεραιότητας, εφόσον η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι περίπλοκη. Και δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σύμμαχος της Ελλάδας από τους γνωστούς ΕΕ και ΝΑΤΟ που θα θελήσουν να ρισκάρουν τα συμφέροντά τους, για να βοηθήσουν την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ